12.12.2019.

Upoznajte mentorske timove

Podijeli

Voditi tim od 10 talentiranih mladih ljudi neće biti lako. Naši su si mentori zato izabrali glazbene savjetnike koji će im pomoći izbrusiti ove mlade glasove. Upoznajte Antoniju i Aljošu Šerića, Djordjiju Palić i Gorana Kovačića, Valeriju Nikolovsku i Predraga Martinjaka te Ginu Victoriju Damjanović i Srđana Sekulovića Skansija.

TIM IVAN

Mentor Ivan Dečak za savjetnike u stvaranju savršeno-nesavršenog tima odabrao je pjevača i tekstopisca Aljošu Šerića te pjevačicu Antoniu Matković Šerić. 

Jednako uspješan kao glazbenik i odvjetnik – pjevač i tekstopisac, Aljoša se predstavio javnosti s prvim bendom – Ramirez, rock sastavom koji je bio dio tzv. novog vala hrvatske glazbe. Sada publiku i top liste osvaja s bendom Pavel. Ne doživljava se pjesnikom i smatra da postoji razlika između pisanja poezije i tekstova za glazbu. Inspiraciju pronalazi u emocionalnim odnosima, krivim shvaćanjima i neispunjenim očekivanjima, ponekad uz dozu ironije. Radi glazbu kakvu bi želio slušati. Osim za Ramirez i Pavel, radio je pjesme i za druge naše izvođače – Massima, Jelenu Radan, Meritas.


Foto: Dinko Cepak/HRT

Antonia se od malih nogu u rodnom Splitu intenzivno bavila pjevanjem i plesom te je sudjelovala na brojnim dječjim festivalima, plesnim predstavama i mjuziklima, koji su obilježili njezino djetinjstvo. Od 2007., kada je u Zagrebu upisala Akademiju likovnih umjetnosti, bavi se profesionalno i suvremenim plesom, kojim se predstavljala i na svjetskim festivalima. Studentsko umjetničko razdoblje obilježili su joj ples, pjevanje i gluma, a za život je povremeno zarađivala i pjevajući obrade po zagrebačkim restoranima. Od 2012. godine pjevačica je grupe Pavel, što joj je donijelo i veliki medijski publicitet. 

TIM VANNA

Vanna je u svoju pjevačku momčad pozvala iskusne glazbene trenere - pjevačicu Djordjiju Palić i glazbenog producenta Gorana Kovačića.

Djordjija Palić je pjevačica i mentorica pjevanja, a kao prateći vokal radila je s nekim od naših najpoznatijih izvođača poput Gibonnija, Nine Badrić, Ivane i Marije Husar, Tonija Cetinskog. Glazbeni je put započela osnovnom i srednjom glazbenom školom, a nastavila kao članica i solistica zborova. Zahvaljujući tomu, nastupila je na brojnim zborskim natjecanjima diljem Europe i svijeta. U glazbenoj gospel skupini Fides godinama je bila glavni vokal. Djordjija je iskustvo studijskog snimanja i vokalnog aranžiranja počela stjecati već kao 15-godišnjakinja, a bogato znanje kao mentorica pjevanja prenosi i polaznicima škole pjevanja Husar&Tomčić.


​Foto: Dinko Cepak/HRT

Goran Kovačić glazbeni je producent. Upravo je on zaslužan za atraktivan, moćan i uvjerljiv zvuk koji krasi aktualni Vannin album „Izmiješane boje“. Goran je, kao aranžer i glazbeni producent, radio na pjesmama „U tebi“, „Loš trenutak“, „Kad smo se voljeli“, „Danas tebe slavim“, „Probaj“, a s pjesmom „Najbolji ljudi“ Vanna je odnijela i pobjedu na jubilarnom 65. Zagrebačkom festivalu. Goran je imao prilike surađivati s brojnim drugim poznatim glazbenicima, skladbe na kojima je radio često su nagrađivali i struka i publika, a on je uvijek znao kako ostaviti komadić sebe u svakoj noti koju je stvarao za druge. Isto će prakticirati i u radu s kandidatima treće sezone The Voicea.

TIM MASSIMO

Ljepotu muziciranja, uz mentora Massima, na kandidate treće sezone The Voicea prenosit će i pjevačica Valerija Nikolovska te glazbeni producent, aranžer, tekstopisac i skladatelj Predrag Martinjak.

Valerija Nikolovska se tijekom 25-godišnje karijere bavila bluesom, gospelom, acid jazzom, jazzom, funkom i soul glazbom. Glazbeno iskustvo gradila je pjevanjem u sastavima Songkillers, Mayales i mnogim drugima, a imala je prilike surađivati i s Josipom Lisac, Zdenkom Kovačiček, Matijom Dedićem, Majkama, Dinom Dvornikom. Njezin prvi samostalni album izašao je 2000. godine pod nazivom „The Bright side of The Blues“, a 2015. godine objavljen je album „Well Paid Girl“ kao djelo Tria LiVaDa u kojem trenutno nastupa sa suprugom Viktorom Lipićem. Valerija je i dobitnica nagrade Crni mačak za najbolji rock vokal, a može se pohvaliti i nominacijom za diskografsku nagradu Porin u kategoriji najboljeg ženskog vokala. S obzirom na to da trenutno uspješno plovi vodama glazbenog pravca new soul, spremna je za rad s kandidatima new sezone The Voicea.


​Foto: Dinko Cepak/HRT

Predrag Martinjak glazbenik je koji se već za vrijeme studiranja na Muzičkoj akademiji počeo zanimati za zabavnu glazbu, pop i jazz, a u tom razdoblju svirao je i glasovir u glazbenim skupinama Cubismo, Ritmo Loco i Songkillers. Iako se još može pohvaliti sa znanjem sviranja električne, akustične i bas-gitare te violončela i bubnjeva, P'eggy se trenutno prometnuo u jednog od najpopularnijih aranžera i glazbenih producenata u zemlji. „Suze nam stale na put“ autorsko je djelo Predraga Martinjaka i Massima koje je 19 tjedana provelo na vrhu službene nacionalne liste radijskog emitiranja domaćih singlova, dok na internetskim platformama broji milijunske preglede. Uz Massima, P'eggy je surađivao i s Ninom Badrić, Vannom, Markom Toljom, Jacquesom Houdekom, a sada je spreman i na suradnju s kandidatima u timu koji je okupio Massimo.

TIM GOBAC

Mentor Davor Gobac u svoj je tim pozvao pjevačicu Ginu Victoriu Damjanović te glazbenog autora i producenta Srđana Sekulovića Skansija. Upravo će mu oni pomagati u radu s kandidatima, koje je za svoj tim Gobac odabrao na audicijama treće sezone The Voicea.

Gina Victoria Damjanović pjevačica je grupe Detour i radijska voditeljica. U svojoj dugogodišnjoj karijeri pjevala je u operi „Didona i Eneja“, mjuziklu „Godspell“, u brojnim glazbenim sastavima i ženskim klapama, a radila je i kao vokalni aranžer, prateći vokal te organizator festivala za mlade glazbenike. „Tko si zapravo ti?“ naziv je njezinog prvog singla, a „Zaljubila sam se“ prva je pjesma s grupom Detour koja je osvojila vrhove top ljestvica i milijunske preglede na online platformama. Gina i grupa Detour ponosni su vlasnici Porina za pjesmu godine i najbolju izvedbu grupe s vokalom. Jedno je sigurno, Gina će svoje iskustvo prenijeti na kandidate, a svojom željom za stalnim osobnim napretkom motivirat će ih da postanu najbolja verzija sebe.


​Foto: Dinko Cepak/HRT

Srđan Sekulović Skansi glazbi se u potpunosti prepušta za vrijeme studiranja, kada je bas gitaru svirao u punk-rock bendu dubrovačkih studenata Coma baby. Kao glazbeni producent radio je na preko 20 dokumentarnih serijala i filmova te s brojnim glazbenicima od kojih valja izdvojiti sastave Psihomodo Pop, Pavel, Ramirez te pjevače Massima, Tonija Cetinskog, Josipu Lisac i Dinu Dvornika. Autor je velikih hitova „Hipnotiziran“ i „Pelin i med“, a kao glazbeni producent albuma „Ćiribu ćiriba“ grupe Psihomodo Pop dobitnik je nagrade Porin u kategorijama album godine i najbolji album rock glazbe. Skansi je prošle godine po prvi puta u karijeri i otpjevao svoju pjesmu pod nazivom „Sad znaš“ te je tako najavio početak rada na samostalnom autorskom albumu.

Povratak na vrh