Info

Otkrij što je The Voice Hrvatska

1
The Voice, jedan od najuspješnijih međunarodnih televizijskih formata u vlasništvu Talpa Internationala B.V. iz Nizozemske, emitirat će se treću sezonu na Hrvatskoj radioteleviziji.
Osnova je formata jednostavna: izbor najljepšega glasa! Samo kandidati s istinskim glasovnim talentom sudjeluju u predizboru, a najuspješniji među njima nastupaju na audiciji koju vode četiri mentora. Nisu važni ni izgled ni dob punoljetnog kandidata, važan je - dobar glas.
Četiri mentora, uspješne osobe u glazbenoj industriji, izabiru najbolje glasove u svoje ekipe. Nakon audicije izabrane natjecatelje mentori poučavaju tijekom natjecanja, sve do završnice u kojoj će jedan od njih osvojiti naslov „najljepši glas“.
Uz predizbor sudionika, natjecanje se sastoji od četiri dijela: audicije, nokauta, dvoboja i natjecanja uživo.
Tijekom audicija mentori su leđima okrenuti pozornici tako da natjecatelje mogu samo čuti, ali ne i vidjeti. Važan je samo glas!
Ako se mentoru svidi glas natjecatelja i vjeruje da je to glas koji može pobijediti, pritisne tipku za odabir natjecatelja u svoju ekipu. U tom se trenutku mentorova stolica zaokrene i on tada prvi put vidi natjecatelja. Ako više od jednog mentora izabere istog natjecatelja, mentora bira natjecatelj koji odlučuje kojem se od njih želi pridružiti. U slučaju da nijedan mentor ne pritisne tipku za odabir, za tog sudionika natjecanje završava.
Nakon što mentori izaberu svoje ekipe, počinje nokaut. Mentori se posvećuju pripremi i usavršavanju natjecatelja, usmjeravaju ih kako najbolje iskoristiti glasovne sposobnosti te dijele s njima tajne vlastitog iskustva i znanja.
U nokautu mentori suprotstavljaju natjecatelje iz svoje ekipe koji, jedan za drugim, pjevaju po jednu pjesmu pred gledateljima u studiju. Odmah nakon izvedbe natjecatelja iz njegove ekipe, mentor mora odabrati one koji nastavljaju natjecanje i one za koje natjecanje završava te ima mogućnost odabrati i natjecatelje za finale nokauta. U finalu nokauta, u slučaju da mentor nije odabrao sve one koji nastavljaju natjecanje u sljedećoj fazi - dvoboju, poziva odabrane natjecatelje iz svoje ekipe koji pjevaju drugu pjesmu pred gledateljima u studiju. Nakon izvedbe natjecatelja iz njegove ekipe, mentor mora odabrati koji od njih nastavljaju natjecanje u sljedećem krugu – dvoboju.
Nakon nokauta slijedi dvoboj. Tijekom njega mentori suprotstavljaju po dvoje natjecatelja iz svoje ekipe koji u duetu pjevaju pred gledateljima u studiju. Odmah nakon izvedbe dueta mentor mora izabrati tko ide u sljedeći krug – natjecanje uživo. Natjecatelja kojeg mentor ne odabere za nastavak natjecanja može preuzeti jedan od preostala tri mentora. Svaki mentor može preuzeti samo jednog natjecatelja tijekom dvoboja. U slučaju da je više od jednog mentora odabralo istog natjecatelja, mentora izabire natjecatelj.
Natjecanje uživo završni je dio u kojem se sudionici natječu jedni protiv drugih tijekom nekoliko nastupa uživo, a tko će pobijediti – svojim glasovima prije polufinala odlučuju i mentori i gledatelji. U polufinalu i finalu nastupe natjecatelja ocjenjuju isključivo gledatelji.
I na kraju samo će jedan natjecatelj ponijeti naslov „najljepši glas“, čime stječe pravo na ugovor s Universal Music Groupom.
Povratak na vrh