Zatvori

Info

Otkrij što je The Voice - Najljepši glas Hrvatske

1
The Voice, jedan od najuspješnijih međunarodnih televizijskih formata u vlasništvu Talpa Internationala B.V. iz Nizozemske, emitirat će se drugu sezonu na Hrvatskoj radioteleviziji.
Osnova je formata jednostavna: izbor najljepšega glasa! Samo kandidati s istinskim glasovnim talentom sudjeluju u predizboru, a najuspješniji među njima nastupaju na audiciji koju vode četiri mentora. Nisu važni ni izgled ni dob punoljetnog kandidata, važan je samo - dobar glas.
Četiri mentora, uspješne osobe u glazbenoj industriji, izabiru najbolje glasove u svoje ekipe. Nakon audicije izabrane natjecatelje mentori poučavaju tijekom natjecanja, sve do završnice u kojoj će jedan od njih osvojiti naslov „najljepši glas“.
Uz predizbor sudionika, natjecanje se sastoji četiri dijela: audicije, dvoboja, nokauta i natjecanja uživo.
Tijekom audicija mentori su leđima okrenuti pozornici tako da natjecatelje mogu samo čuti, ali ne i vidjeti. Važan je samo glas!
Ako se mentoru svidi glas natjecatelja i vjeruje da je to glas koji može pobijediti, pritisne tipku za odabir natjecatelja u svoju ekipu; u tom se trenutku mentorova stolica zaokrene i on tada prvi put vidi natjecatelja. Ako više od jednog mentora izabere istog natjecatelja, odluku o izboru mentora donosi natjecatelj koji odlučuje kojem se mentoru želi pridružiti. U slučaju da ni jedan mentor ne pritisne tipku za odabir, za tog sudionika natjecanje završava.
Nakon što mentori izaberu svoje ekipe, počinje dvoboj. Mentori se posvećuju pripremi i usavršavanju natjecatelja, usmjeravaju ih kako najbolje iskoristiti svoje glasovne sposobnosti i dijele s njima tajne vlastitog iskustva i znanja.
Tijekom dvoboja mentori suprotstavljaju po dvoje natjecatelja iz svoje ekipe koji u duetu pjevaju ispred gledatelja u studiju. Odmah nakon izvedbe dueta mentor mora izabrati koji natjecatelj ide u sljedeći krug – nokaut. Natjecatelja kojeg mentor ne odabere za nastavak natjecanja može preuzeti jedan od preostala tri mentora. Svaki mentor može preuzeti samo jednog natjecatelja tijekom dvoboja. U slučaju da je više od jednog mentora odabralo istog natjecatelja, odluka o izboru mentora je na natjecatelju.
Nakon dvoboja slijedi nokaut kada mentori suprotstavljaju sve natjecatelje svoje ekipe (njih šestoro) tako da svaki natjecatelj, jedan za drugim, pjevaju po jednu pjesmu ispred gledatelja u studiju. Nakon njihovih izvedbi mentori odlučuju kojih troje natjecatelja vode u sljedeći krug – natjecanje uživo. Natjecatelje koje mentor ne odabere za nastavak natjecanja mogu preuzeti ostala tri mentora. Svaki mentor može preuzeti samo jednog natjecatelja tijekom nokauta. U slučaju da je više od jednog mentora odabralo istog natjecatelja, odluka o izboru mentora je na natjecatelju.
Natjecanje uživo je završni dio natjecanja u kojem se sudionici natječu jedni protiv drugih tijekom nekoliko nastupa uživo, a tko će pobijediti – svojim glasovima do polufinala odlučuju i mentori i gledatelji. U polufinalu i finalu nastupe natjecatelja ocjenjuju isključivo gledatelji.
I na kraju, samo će jedan natjecatelj ponijeti naslov „najljepši glas“, čime stječe pravo na ugovor s Universal Music Groupom.
Povratak na vrh