Info

Otkrij što je The Voice Hrvatska

Na temelju članka 15. Statuta HRT-a glavni ravnatelj HRT-a donosi

PRAVILA HRT-a ZA NATJECANJE «THE VOICE HRVATSKA» 4. sezona (2023./24.)

Članak 1.

Ovim Pravilima uređuju se postupak i uvjeti natjecanja za izbor najljepšega glasa Hrvatske pod nazivom „The Voice Hrvatska“ (dalje: natjecanje) koje se održava u organizaciji Hrvatske radiotelevizije (dalje: HRT) od 10. ožujka 2023. do 1. veljače 2024., a koje je nastalo prema originalnom televizijskom formatu «The Voice of...» u vlasništvu ITV Studios Global Entertainment B.V., Nizozemska.

Kratki opis natjecanja

Članak 2.

Natjecanje je televizijski serijal od 12 emisija koji proizvodi HRT i sastoji se od postupka prijava i predizbora (početni eliminacijski postupak u dva dijela), audicije (5 emisija), nokauta (3 emisije), dvoboja (1 emisija) i natjecanja uživo (3 emisije).

Emisije iz gornjeg stavka HRT će snimati (audicija, nokaut i dvoboj) i prenositi izravno (natjecanje uživo) subotom od 11. studenog 2023. do 27. siječnja 2024. godine.

U slučaju promjene programske sheme HRT zadržava pravo izmjene programa i termina emitiranja emisija iz gornjeg stavka.

Članak 3.

Postupak prijava

Na temelju javnog poziva, koji se objavljuje na web-stranici natjecanja voice.hrt.hr, društvenim mrežama i u programima HRT-a, zainteresirane osobe koji udovoljavaju uvjetima sudjelovanja prijavljuju se za sudjelovanje u predizboru kandidata, i to popunjavanjem upitnika za prijavu koji sadržava i snimku izvedbe kandidata prema njegovu izboru. Upitnik za prijavu bit će objavljen na web-stranici natjecanja. Popunjavanjem upitnika za prijavu kandidati prihvaćaju ova Pravila natjecanja te dopuštaju HRT-u obradu njihovih osobnih podataka u svrhu odabira natjecatelja i realizacije natjecanja.

Ako podnositelji prijava imaju nejasnoća u vezi s podnošenjem prijave, mogu se obratiti na kontakt voice@hrt.hr

HRT će osigurati što učinkovitiji rad aplikacije za prijave, ali ne snosi nikakvu odgovornost za propuste pri popunjavanju prijava.

Detaljan opis kako se prijaviti na natjecanje naveden je na web-stranici voice.hrt.hr

Članak 4.

Predizbor

Stručni ocjenjivački sud, tj. predstavnici glazbene industrije koje će odabrati HRT i predstavnici HRT-a, na temelju pristiglih prijava izabrat će prema glasovnim mogućnostima kandidate koji zadovoljavaju Uvjete sudjelovanja u natjecanju, u skladu s člankom 9. ovih Pravila, i uputiti im poziv za predizbor (za 1. i 2. krug eliminacijskog postupka).

a) Poziv za predizbor: Predizbor će se organizirati u četiri grada u Republici Hrvatskoj (Osijeku, Rijeci ili Opatiji, Splitu i Zagrebu), a HRT će pravodobno obavijestiti kandidate o datumu, vremenu i mjestu njegova održavanja. Odabrani kandidati koji su primili poziv za predizbor mogu mu pristupiti.

b) Predizbor – 1. eliminacijski krug: Odabrani će kandidati u 1. eliminacijskom krugu predizbora nastupati pred stručnim ocjenjivačkim sudom, tj. predstavnicima glazbene industrije koje će odabrati HRT, predstavnikom Universal Music Groupa i predstavnicima HRT-a. Kandidati trebaju izvesti jednu ili dvije pjesme prema vlastitom izboru (trajanje po pjesmi približno 2 minute; obvezan je refren i jedna strofa po odabranoj pjesmi).

c) Predizbor – 2. eliminacijski krug: Tijekom 2. eliminacijskog kruga predizbora HRT će pozvati odabrane kandidate iz 1. eliminacijskog kruga predizbora na finalni izbor kandidata za sudjelovanje na audiciji. Kandidati trebaju izvesti tri pjesme (trajanje po pjesmi približno 2 minute; obvezan je refren i jedna strofa po odabranoj pjesmi).

Uz poziv za predizbor, HRT će kandidatima uputiti obrasce: Izjavu o suglasnosti i osnivanju prava za «The Voice Hrvatska», Upitnik za predizbor te informacije koje se odnose na sudjelovanje u predizboru.

Kandidati moraju pročitati dostavljene dokumente te ih potpisati. Time potvrđuju sudjelovanje u natjecanju u skladu s ovim Pravilima.

Izjava o suglasnosti i osnivanju prava za «The Voice Hrvatska» osigurava HRT-u suglasnost kandidata za snimanje, uporabu fotografija, audio i audiovizualnih materijala i drugih osobnih podataka prikupljenih prijavom i drugim obrascima za sve medije, prostorno i vremenski neograničeno i bez naknade te suglasnost o prihvaćanju ovih Pravila.

Nakon 2. eliminacijskog kruga predizbora HRT će s odabranim natjecateljima potpisati Ugovor o sudjelovanju, a Ugovor o isključivom raspolaganju pravima s pravom opcije natjecatelji će potpisati s Universal Music GmbH.

Ako kandidat ne potpiše navedene ugovore, ne može sudjelovati u natjecanju.

Članak 5.

Audicija

Na audiciji sudjeluju natjecatelji koje je odabrao stručni ocjenjivački sud tijekom eliminacijskog postupka predizbora. Nakon predizbora izabrani natjecatelji bit će pozvani na audiciju.

Natjecatelji, u dogovoru s produkcijskom ekipom, pripremaju po jednu pjesmu koju će izvesti na audiciji. U slučaju nesuglasja u vezi s izborom pjesme konačnu odluku donosi glazbeni producent serijala uz suglasnost producenta serijala.

Audicija će se snimati u televizijskom studiju HRT-a tijekom rujna 2023. i bit će sadržaj pojedine emisije, kao i pojedinih audio i audiovizualnih materijala za sve medije, prostorno i vremenski neograničeno.

Audicija se sastoji od 5 televizijskih emisija (1. - 5. emisija) tijekom kojih će mentori, četiri uspješne osobe u glazbenoj industriji, odabrati 40 natjecatelja (svaki mentor po njih 10) koji nastavljaju natjecanje u sljedećem krugu – nokautu.

Tijekom audicije, odnosno izvođenja pjesama, mentori ne vide natjecatelje jer su im okrenuti leđima. Njihove odluke o izboru temelje se isključivo na glasu. Ako mentor želi odabrati natjecatelja, stisnut će tipku 'Moj glas!' i okrenuti se prema izvođaču. U slučaju da je više od jednog mentora odabralo istog natjecatelja, mentora odabire natjecatelj.

Za natjecatelje koji nisu izabrani za sljedeći krug natjecanje završava.

Članak 6.

Nokaut

Nokaut se sastoji od 3 televizijske emisije (6. – 8. emisija) tijekom kojih će mentori odabrati 24 natjecatelja (svaki mentor po njih 6) koji nastavljaju natjecanje u sljedećem krugu – dvoboju.

U tri emisije nokauta mentori suprotstavljaju natjecatelje iz svoje ekipe koji, jedan za drugim, pjevaju po jednu pjesmu pred gledateljima u studiju (svaki mentor po 10 natjecatelja). Raspored nastupa natjecatelja u pojedinoj emisiji nokauta utvrđuje mentor. Nakon izvedbe natjecatelja iz njegove ekipe, mentor u svakoj emisiji nokauta mora odabrati: najmanje jednog (1) natjecatelja koji nastavlja natjecanje u sljedećem krugu - dvoboju, najmanje jednog (1) natjecatelja za kojega natjecanje završava te najviše jednog (1) natjecatelja za finale nokauta.

Na kraju 8. emisije, u finalu nokauta, u slučaju da mentor nije odabrao 6 natjecatelja koji sudjeluju u sljedećem krugu - dvoboju, mentor poziva najviše tri (3) natjecatelja i mora odabrati one koji nastavljaju natjecanje u sljedećem krugu – dvoboju.

Natjecatelji, u dogovoru s mentorima i produkcijskom ekipom, pripremaju po jednu pjesmu koju će izvesti u nokautu.

U slučaju nesuglasja u vezi s izborom pjesme konačnu odluku donosi glazbeni producent serijala uz suglasnost producenta serijala.

Nokaut će se snimati u televizijskom studiju HRT-a tijekom listopada 2023. godine.

Za natjecatelje koji nisu prošli u sljedeći krug natjecanje završava.

Članak 7.

Dvoboj

Dvoboj se sastoji od 1 televizijske emisije (9. emisija) tijekom koje će mentori odabrati 16 natjecatelja (svaki mentor po 4, i to tri natjecatelja nakon dvoboja i jednog preuzetog natjecatelja) koji nastavljaju natjecanje u sljedećem krugu – natjecanju uživo.

Tijekom dvoboja mentori suprotstavljaju po dva natjecatelja iz svoje ekipe koji pjevaju u duetu istu pjesmu pred gledateljima u studiju (3 dueta za svaku ekipu, odnosno mentora). Odmah nakon izvedbe dueta mentori moraju odabrati po jednog natjecatelja iz svakog dueta za sljedeći krug – natjecanje uživo.

Natjecatelja kojeg mentor ne odabere za nastavak natjecanja može preuzeti jedan od preostala tri mentora. Svaki mentor može preuzeti samo jednog natjecatelja tijekom dvoboja. U slučaju da je više od jednog mentora odabralo istog natjecatelja mentora izabire natjecatelj.

Natjecatelji, u dogovoru s mentorima i produkcijskom ekipom, pripremaju po jednu pjesmu koju će izvesti u duetu.

U slučaju nesuglasja u vezi s izborom pjesme konačnu odluku donosi glazbeni producent serijala uz suglasnost producenta serijala.

Dvoboj će se snimati u televizijskom studiju HRT-a tijekom studenog 2023. godine.

Za natjecatelje koji nisu ušli u sljedeći krug natjecanje završava.

Članak 8.

Natjecanje uživo

Nakon dvoboja slijedi natjecanje uživo. To je završni dio natjecanja u kojem se sudionici natječu jedni protiv drugih tijekom 3 tjedna za naslov - najljepši glas Hrvatske.

Tijekom natjecanja uživo mentori i glazbeni producenti pripremaju natjecatelje iz svoje ekipe koji pjevaju uživo pred gledateljima u studiju.

Natjecatelji, u dogovoru s mentorima i produkcijskom ekipom, pripremaju po jednu ili više pjesama koje će izvesti tijekom natjecanja uživo. U slučaju nesuglasja u vezi s izborom pjesme/pjesama konačnu odluku donosi glazbeni producent serijala uz suglasnost producenta serijala.

HRT zadržava pravo da odredi datum, mjesto i vrijeme natjecanja uživo.

Natjecanje uživo sastoji se od 3 emisije (10. – 12. emisija), i to: jednog natjecanja uživo, jedne polufinalne i jedne finalne emisije uživo.

U 10. emisiji natječe se 16 natjecatelja; natjecanje napušta njih 8.

U 10. emisiji, uz mentore, i gledatelji će svojim glasovima odlučivati tko od natjecatelja nastavlja natjecanje, i to telefonskim glasovanjem (pozivanjem telefonskog broja) ili slanjem SMS-a za svakog natjecatelja.

U 11. emisiji (polufinalnoj) natječe se 8 natjecatelja, a natjecanje napuštaju njih 4.

U 12. emisiji (finalnoj) natječu se 4 natjecatelja i proglašava se pobjednik natjecanja.

U 11. i 12. emisiji nastupe natjecatelja ocjenjuju isključivo gledatelji telefonskim glasovanjem (pozivanjem telefonskog broja) ili slanjem SMS-a za svakog natjecatelja.

Nakon završetka glasovanja u 12. emisiji (finalnoj) proglašava se pobjednik natjecanja, a to je natjecatelj s najvećim brojem pristiglih glasova.

Nagrada za pobjednika natjecanja jest Ugovor o isključivom raspolaganju pravima s pravom opcije s Universal Music Groupom i nagrada za glazbeno usavršavanje u vrijednosti od 25.000 eura koju će osigurati HRT.

HRT će posebnim pravilima utvrditi postupak glasovanja za sve 3 emisije natjecanja uživo (10. – 12. emisija).

Uvjeti sudjelvanja

Članak 9.

Pravo sudjelovanja na natjecanju imaju kandidati/natjecatelji koji ispunjavaju sljedeće uvjete:

1. Starosna dob: pravo sudjelovanja imaju kandidati s navršenih 18 (osamnaest) godina na dan ispunjavanja prijave.

2. Državljanstvo/prebivalište: pravo sudjelovanja imaju svi državljani Republike Hrvatske s prebivalištem u Republici Hrvatskoj, što dokazuju valjanom osobnom ispravom (osobna iskaznica ili putovnica).

3. Suglasnost kandidata/natjecatelja: u slučaju da podnositelji prijava prisustvuju predizboru kandidati su obvezni potpisati Izjavu o suglasnosti i osnivanju prava za «The Voice Hrvatska» te popuniti Upitnik za predizbor. Time potvrđuju sudjelovanje u natjecanju u skladu s ovim Pravilima.

4. Ugovorni angažmani kandidata/natjecatelja: u slučaju da kandidati budu izabrani i postanu sudionici natjecanja moraju potpisati Ugovor o sudjelovanju s HRT-om i Ugovor o isključivom raspolaganju pravima s pravom opcije s Universal Music GmbH kojima se uređuju prava i obveze natjecatelja i nakon završetka natjecanja.

Tijekom prijave kandidati će biti upitani postoje li bilo kakvi ugovorni aranžmani, odnosno pravne obveze u suprotnosti s uvjetima iz prethodnog stavka.

HRT zadržava pravo na konzultacije s GMTA-om (Global Music&Talent Agency BV), odnosno Universal Music Groupom, i može odbiti prijavu ili diskvalificirati bilo kojeg kandidata iz natjecanja ako spozna da ipak postoji ugovorni aranžman koji može spriječiti kandidata u natjecanju ili sklapanju Ugovora o isključivom raspolaganju pravima s pravom opcije s Universal Music GmbH.

5. Dodatne informacije: podnositelji prijava jamče da će iznijeti dodatne informacije koje smatraju važnima za HRT, odnosno one koje su relevantne za podnositelja prijave i koje tijekom natjecanja mogu postati predmetom javnog interesa zbog sudjelovanja u natjecanju.

Unaprijed se utvrđuje da pravo nastupa u natjecanju nemaju:

  • zaposlenici HRT-a;
  • suradnici angažirani na projektu koji nisu zaposlenici HRT-a;
  • zaposlenici eventualnih sponzora projekta;
  • državljani Republike Hrvatske s navršenih 18 (osamnaest) godina i stalnim prebivalištem u Republici Hrvatskoj protiv kojih je u tijeku kazneni postupak;
  • natjecatelji koji su se u 1. i 2. sezoni «The Voicea – Najljepšeg glasa Hrvatske» i 3. sezoni «The Voicea Hrvatska» izborili za sudjelovanje u fazi natjecanja – dvoboju.

Članak 10.

1. Rok za podnošenje prijava: rok za podnošenje prijava za predizbor traje do 11. travnja 2023. (što uključuje i 11. travanj 2023.). Poziv za predizbor odabranom kandidatu bit će upućen najkasnije tjedan dana prije održavanja predizbora.

2. Prava intelektualnog vlasništva: sva autorska prava, zaštitni znakovi i druga prava intelektualnog vlasništva na web-stranici i društvenim mrežama «The Voicea Hrvatska» zaštićeni su i dani su isključivo HRT-u na korištenje te ih sudionici natjecanja, kao i treće strane, nemaju pravo koristiti.

3. Tajnost sadržaja natjecanja: podnositelji prijava, kao i sudionici natjecanja, obvezuju se da neće otkrivati ili objavljivati u bilo kojem mediju (uključujući, bez ograničenja, Facebook, Instagram, TikTok, YouTube, Twitter i druge društvene mreže) ili razmjenjivati informacije s bilo kojom trećom stranom za trajanja natjecanja o sadržaju natjecanja bez prethodnog pisanog odobrenja HRT-a.

4. Istinitost podataka: podnošenjem prijave podnositelj je suglasan i potvrđuje da je pročitao i razumio Uvjete sudjelovanja u natjecanju te da su svi osobni podaci i/ili informacije koje je dao kao dio procesa prijave istiniti, točni i da ni na koji način neće dovesti HRT u zabludu.

Utvrdi li se da je natjecatelj dao neistinite ili netočne podatke u prijavi ili tijekom dodatnih kontakata, HRT može diskvalificirati natjecatelja iz natjecanja i od njega zatražiti naknadu štete.

5. Troškovi putovanja i smještaja: HRT nije obvezan snositi troškove putovanja i smještaja kandidata za predizbor natjecanja. Tijekom audicije, nokauta, dvoboja i natjecanja uživo HRT će snositi troškove putovanja i smještaja natjecatelja koji nisu iz Zagrebačke županije. Natjecatelji koji žive izvan Zagrebačke županije izravno plaćaju troškove putovanja i troškove smještaja prema dogovoru s HRT-om, a HRT će takve troškove u cijelosti nadoknaditi natjecateljima, i to isključivo na njihov osobni žiro-račun otvoren u jednoj od banaka u Republici Hrvatskoj.

6. Odgovornost podnositelja prijave tijekom korištenja web-stranice natjecanja: podnositelj prijave snosi eventualne troškove nastale tijekom pristupa web-stranici natjecanja, uključujući, bez ograničenja, troškove interneta ili podatkovne usluge pružatelja usluga. HRT nije odgovoran ako računalo podnositelja prijave ili softver nije kompatibilan s web-stranicom. Tijekom njegova korištenja web-stranice natjecanja HRT ne prihvaća odgovornost za:

a) bilo kakvu štetu na računalu ili softveru ili za bilo kakav gubitak podataka koji proizlazi iz korištenja web-stranice;

b) tehnički kvar računala;

c) bilo kakva potraživanja treće strane za podnositelja prijave;

d) izravnu ili neizravnu štetu ili posljedični gubitak koji proizlazi iz korištenja usluga na web-stranici, uključujući, bez ograničenja, gubitak podataka ili gubitak ugovora od treće strane.

Podnositelji prijava jamče da će koristiti web-obrazac za prijavu samo u skladu s namjenom i uputama navedenima na web-stranici te da ga neće pokušati prilagođavati, mijenjati, kopirati, reproducirati, posuđivati, iznajmljivati, podlicencirati, učiniti dostupnim javnosti te stvarati izvedena djela iz sadržaja web-stranice i koristiti se stranicom za distribuciju virusa ili drugih štetnih programa.

8. Dostupnost natjecatelja: natjecatelji moraju biti dostupni produkcijskoj ekipi HRT-a radi dogovora o svakom daljnjem sudjelovanju na natjecanju te biti na raspolaganju svih dana proba i nastupa, snimanja reportaža i drugih snimanja u skladu s planom rada HRT-a, o čemu će ih HRT pravodobno obavijestiti. Također, natjecatelji su obvezni sudjelovati u pripremi i izvedbi zajedničkog nastupa s mentorima i/ili gostima natjecanja.

9. Prava HRT-a: HRT donosi odluku o odabiru kandidata tijekom predizbora, kao i datum, vrijeme i mjesto u bilo kojoj fazi natjecanja, uključujući i poziv na predizbor. HRT zadržava pravo da ne pozove sve podnositelje prijava u predizbor.

HRT zadržava pravo na promjenu vremena i mjesta održavanja bilo kojeg dijela natjecanja, o čemu će, u razumnom roku, obavijestiti sudionike natjecanja.

U slučaju da se naknadno utvrdi da sudionik natjecanja ne ispunjava Uvjete sudjelovanja iz Pravila natjecanja, HRT zadržava pravo da u bilo kojem trenutku nakon zaprimanja prijave diskvalificira podnositelja prijave ili sudionika iz natjecanja.

HRT može donijeti odluku o diskvalifikaciji pojedinog natjecatelja ako se utvrdi da se on tijekom natjecanja ponaša neprikladno, odnosno ako je pod utjecajem opijata i ne poštuje pravila dobrog ponašanja u javnosti.

HRT zadržava pravo na konačnu odluku o načinu odijevanja, šminki i koreografiji svakog natjecatelja tijekom natjecanja.

HRT zadržava pravo da produlji postupak prijavljivanja te uredi sadržaj pojedine emisije u skladu s programskim potrebama.

Zaštita podataka

Članak 11.

Ispitanik ima pravo na zaštitu osobnih podataka slijedom općeg prava na zaštitu privatnosti i u skladu sa Zakonom o provedbi Opće uredbe o zaštiti podataka (NN 42/2018) te Općom uredbom o zaštiti podataka (EU 2016/679; dalje: Uredba).

Ispitanik, u smislu kako ga definira Uredba, u natjecanju „The Voice Hrvatska“ svaka je fizička osoba koja je popunila obrazac prijave dajući time privolu HRT-u da obrađuje njegove osobne podatke te kandidat/natjecatelj izabran u daljnjim koracima postupka natjecanja utvrđenog ovim Pravilima. U daljem tekstu ovoga članka za ispitanika se rabe izrazi kandidat, natjecatelj ili kandidat/natjecatelj.

Voditelj obrade osobnih podataka natjecatelja je Hrvatska radiotelevizija, Prisavlje 3, Zagreb, Hrvatska. Voditelj obrade podataka odgovoran je za zaštitu osobnih podataka kandidata/natjecatelja.

Ako HRT kao voditelj obrade podataka ugovori s pravnom osobom u ulozi izvršitelja obrade određene aktivnosti obrade podataka kandidata/natjecatelja u skladu s Uredbom, to će uključivati obvezu svih osoba ovlaštenih za obradu podataka u organizaciji tog izvršitelja obrade na poštovanje povjerljivosti osobnih podataka, a kandidati/natjecatelji bit će o tome obaviješteni u skladu s odredbama Uredbe. HRT kao voditelj obrade podataka sklopit će ugovore o izvršavanju određenih aktivnosti obrade podataka i s fizičkim osobama koji će također sadržavati odredbe o zaštiti podataka kandidata/natjecatelja u skladu s odredbama Uredbe.

HRT će osigurati da se obrada osobnih podataka kandidata/natjecatelja provodi u skladu s načelima utvrđenima Uredbom.

Svrha je obrade osobnih podataka kandidata/natjecatelja realizacija natjecanja u formatu televizijskog serijala «The Voice Hrvatska», odnosno omogućavanje fizičkim osobama da se prijave i sudjeluju u tom natjecanju u skladu s ovim Pravilima i izvornim televizijskim formatom «The Voice of ...».

Pravna je osnova za obradu osobnih podataka privola kandidata/natjecatelja. Kandidat prvu privolu daje prihvaćanjem ovih Pravila i popunjavanjem prijave za natjecanje. Ako ga pozovu u daljnje faze natjecanja, prijavljeni kandidat bit će pozvan da potpiše drugu privolu za daljnju obradu podataka.

Kandidat u trenutku davanja osobnih podataka HRT-u i privole popunjavanjem prijave na internetskoj stranici voice.hrt.hr mora biti punoljetan. HRT će obrađivati samo podatke punoljetnih osoba, a ako utvrdi da je prijavu popunila maloljetna osoba, te će podatke odmah izbrisati i takvu prijavu neće dalje obrađivati.

HRT će podatke kandidata/natjecatelja obrađivati do 30. lipnja 2024. Nakon toga roka osobni podaci kandidata/natjecatelja bit će izbrisani osim onih koji su navedeni i objavljeni u snimljenim emisijama, produkcijskim audio i audiovizualnim materijalima i drugoj produkcijskoj dokumentaciji koja mora biti pohranjena u trajni arhiv te objavama na internetskoj stranici, društvenim mrežama i javnim internetskim platformama. Za eventualne potrebe statističkih obrada osobni podaci kandidata/natjecatelja bit će anonimizirani.

Ako se tijekom natjecanja ili nakon njegova završetka pojavi potreba za duljim rokom obrade podataka određenog kandidata/natjecatelja, kandidat/natjecatelj bit će pozvan da se takva obrada regulira ugovorom.

HRT će obrađivati sljedeće kategorije osobnih podataka kandidata/natjecatelja u fazi prijave: ime, prezime, spol, adresu stanovanja, adresu elektroničke pošte, broj telefona, radni status, fotografiju, zvanje, trenutačno zanimanje, podatke o užoj obitelji, o eventualnim zdravstvenim i drugim smetnjama o kojima je potrebno voditi računa u postupku produkcije, podatke o obiteljskim vezama s osobama na glazbenoj sceni, vlastiti opis motivacije, talenata, iskustva i drugih podataka koji opisuju osobu u odnosu na glazbeni i scenski angažman te fotografije, audio i audiovizualne snimke koje će predložiti sam kandidat/natjecatelj.

U daljnjim fazama natjecanja HRT će obrađivati audio, audiovizualne i fotografske snimke osobe, podatke o lokaciji kandidata/natjecatelja vezano za njegove obveze u postupku natjecanja te druge podatke koje će u interesu prezentacije publici i svog natjecateljskog uspjeha davati sam kandidat/natjecatelj, kao i ocjene i profiliranje vezano isključivo za glazbene i scenske sposobnosti kandidata/natjecatelja koji će se prikupljati u postupku provođenja natjecanja.

HRT navedene osobne podatke kandidata/natjecatelja neće iskoristiti za bilo koju drugu svrhu osim one navedene u ovom članku.

Kandidat/natjecatelj, u skladu s Uredbom, ima pravo na informiranje o obradi osobnih podataka, pravo na pristup tim podacima te pravo na ispravak, prenosivost podataka i prigovor. Pravo na brisanje podataka može se ostvarivati samo u skladu s ovim Pravilima, odnosno nije ga moguće ostvariti ako je riječ o podacima snimljenima i objavljenima u televizijskim emisijama i drugim audiovizualnim zapisima te drugim produkcijskim materijalima koji se moraju pohraniti u trajni arhiv, odnosno za koje HRT ima prava ponovnog objavljivanja.

Kandidat/natjecatelj ima pravo na pritužbu nadzornom tijelu. U Republici Hrvatskoj mjerodavno je tijelo Agencija za zaštitu osobnih podataka, Martićeva 14, Zagreb.

Kandidat/natjecatelj ima obvezu čuvati tajnost podataka koje mu je dao HRT i koji su povezani s njegovim osobnim podacima, poput lozinke za pristup pojedinim uslugama i sl.

U skladu s Ugovorom o licenciji za TV format «The Voice Hrvatska» 4. sezona, HRT kao voditelj obrade podataka obvezan je osobne podatke onih kandidata koji će biti pozvani na predizbor prosljeđivati trećim osobama, i to davatelju licencije ITV Studios Global Entertainment B.V., Media Park, Matrix Building, Familie de Mollaan 1 , 1217 ZB Hilversum, The Netherlands te Universal Music GmbH, s adresom sjedišta Schwarzenbergplatz 2, 1010 Wien, Austria. Ti će kandidati prije predizbora potpisati poseban dokument koji tim trećim osobama daje ovlast za obradu njihovih osobnih podataka.

Ako kandidat/natjecatelj ima bilo kakav upit o tome kako se koriste njegovi osobnih podaci ili želi uložiti prigovor na obradu osobnih podataka, može se obratiti službeniku za zaštitu podataka HRT-a na adresu elektroničke pošte zastita.podataka@hrt.hr ili na adresu Hrvatska radiotelevizija, Službenik za zaštitu podataka, Prisavlje 3, 10000 Zagreb.

Prijelazne i završne odredbe

Članak 12.

Prijavom na natjecanje podnositelji u cijelosti prihvaćaju ova Pravila, a HRT će u skladu s ovim Pravilima s natjecateljem sklopiti Ugovor o sudjelovanju.

U svim eventualnim spornim situacijama tijekom natjecanja HRT-ove odluke uvijek su konačne i izvršne.

Članak 13.

U slučaju bilo kakvih primjedbi za trajanja natjecanja natjecatelji se trebaju obratiti osobi koju će im dodijeliti HRT ili na kontakt voice@hrt.hr

Članak 14.

Izrazi koji se u ovim Pravilima upotrebljavaju za fizičke osobe u muškom rodu odnose se na jednak način na osobe muškog i ženskog spola.

Članak 15.

Ova Pravila objavljuju se na web-stranici HRT-a.

Članak 16.

U slučaju spora nadležan je sud u Zagrebu.

U Zagrebu, 9. ožujka 2023.
HRVATSKA RADIOTELEVIZIJA

glavni ravnatelj HRT-a
Robert Šveb

Povratak na vrh