Zatvori

Mentori

Koji si tim - Indira, Ivan, Jacques ili Tony?

TonyCetinski

Jedan od najnagrađivanijih vokalnih izvođača koji puni najveće dvorane diljem regije.

Biografija

Karijera Tonyja Cetinskog obilježena je kontinuiranim nizom uspjeha od samih početaka 1989., kada je snimio prvi studijski album. Gotovo pet godina je među dva najizvođenija izvođača u Hrvatskoj, a njegove pjesme redovito su u vrhu top ljestvica domaće glazbe. Vole ga podjednako i mlađi i stariji.

Iznimnu vokalnu kvalitetu potvrdio je i na svjetskoj razini suradnjom s eminentnim izvođačima svjetske glazbene scene. Tony je snimio duet Dolce suono sa slavnim tenorom Joséom Carrerasom, koji su promovirali koncertom u Zagrebu 2007. Dvije godine nakon toga Tony je gostovao na Carrerasovu koncertu u najvećoj hrvatskoj dvorani – zagrebačkoj Areni – a kao gost Michaela Boltona nastupao je na koncertima u londonskom Royal Albert Hallu. Uspješnu suradnju ostvario je i s Placidom Domingom i Montserrat Caballe, a nastupao je kao pretpjevač na hrvatskom koncertu Shakire i na koncertu Joe Cockera u  Puli.

Kvalitetu je dokazao i brojnim nagradama. Među njima se posebno ističu Porini u različitim kategorijama te nacionalne glazbene nagrade.

Nakon što je sagrađena najveća sportska dvorana u Hrvatskoj, zagrebačka Arena, Tony je bio prvi nacionalni izvođač koji je tu dvoranu napunio dva dana zaredom. Produkcija ovih koncerata pred više od 40 tisuća obožavatelja bila je na svjetskoj razini.

Zbog osobitih doprinosa hrvatskoj kulturi odlikovan je i državnim odličjem.

Natjecatelji

Edgar Rupena
Ivo Marinković
Monika Perić
Rino Petrović
Ana Bustruc
Bruno Banfić
Sanja Berković
Ana Androić Knežević
Lara Demarin
Branka Mrčela
Ivona Šimunić

Mentorski tim

Mentor Tony Cetinski za savjetnike u radu sa svojim kandidatima, natjecateljima showa, izabrao je producenta i skladatelja Miru Buljana i pjevačicu Djordjiju Palić.

Povratak na vrh