03.02.2024.

Finalna večer 4. sezone „The Voicea“

Podijeli

Četvrta sezona „The Voicea“ završila je finalnom večeri prošle subote. Martin, Ana, Luka i Jakov četvero je najboljih, četvero je onih koji su prošli sve faze natjecanja, pokazali svoje  pjevačke kvalitete i prikupili simpatije kod publike.

Svojim su nastupima zaintrigirali gledatelje, izmamili su im osmijehe, pokoju suzu, ali u prvom redu ponudili su obilje užitaka u odličnim izvedbama brojnih skladbi.

U prvom krugu svatko od njih otpjevao je pjesmu s audicije. Upravo im je ta izvedba bila prvi korak prema uspjehu koji su u konačnici ostvarili. Jakov nas je tako podsjetio na svoju fantastičnu izvedbu pjesme „Arms of a Woman“. Martin je pokazao da je jako ambiciozan bio već na audiciji otpjevavši pjesmu „My Way“. Na svoju dojmljivu izvedbu pjesme „If I Can Dream“ Elvisa Presleya još jednom nas je podsjetila Ana, dok je prvi krug pjesama zatvorio sjajni Luka uz „You Do Something to Me“. Mentori, ali i publika u studiju, svaki su nastup ispratili ovacijama.

Sve je to bila uvertira za drugi krug pjevanja u kojem su natjecatelji izveli nove pjesme. U samo dan i pol svoju je izvedbu hita „Ostala si uvijek ista“ pripremio Jakov. Sam mentor Dino otkrio je da su dugo tražili pjesmu za tu fazu natjecanja i da je u konačnici pao izbor na Mišu Kovača nakon kojeg su slijedili sati i sati vježbanja do dugo u noć. Našalio se da je sada nakon šoua spreman za psihoterapiju. Publika je pak bila spremna za Martina i njegovu izvedbu pjesme „Sjaj u tami“. Vanna je bila vrlo emotivna nakon njegova nastupa i Martinu je poručila da nije ni svjestan da kada pjeva ljudi plaču. Emotivno je bilo i tijekom Anine izvedbe pjesme „Da sam ja netko“. Mentor Urban poručio joj je samo dvije stvari - da je sretan jer ga je odabrala za mentora i da je beskrajno ponosan na nju. Pjesmu „Pokreni se (Izmjeni se)“ legendarnog Bareta za kraj je otpjevao Luka. Oduševio je publiku u studiju, ali i svojeg mentora Gopca.

Nakon što su zajedničkim nastupom Martin, Ana, Luka i Jakov otpjevali medley evergreena, slijedio je trenutak odluke. Pobjednik četvrte sezone „The Voicea“ je Martin Kosovec!

Ali bez obzira na ishod natjecanja, jedno je sigurno - sklapanje novih prijateljstava i ljubav prema glazbi ostat će zaštitni znak i ove sezone „The Voicea“.

(A.Š.)
Foto: D. Njavro

Povratak na vrh