03.02.2024.

Martin Kosovec, pobjednik 4. sezone „The Voicea“

Podijeli

„The Voice“ je priča koja se ne može ispričati, treba je doživjeti“ rekao je Martin na samom početku njegova glazbenog putovanja u ovom natjecanju i doista je sve istinski doživio i proživio.

Od audicije gdje je na prvi takt pjesme „My Way“ Vanna prokomentirala „jel´ moguće“, odabrao je tim Dino i u nokautu otpjevao „I'll Never Fall In Love Again“, dvoboju   „Let The Sunshine In“ nakon kojeg je prešao u tim Vanna.

U prvoj emisiji uživo cijela se zemlja zaljubila u njegovu izvedbu pjesme „Tvoja zemlja“, u drugoj emisiji uživo otpjevao je nezaboravnu „Unchained Melody“, a još se govori o njegovoj interpretaciji Massimova hita „Sjaj u tami“. Publika je u velikom finalu odlučila - Martin Kosovec pobjednik je 4. sezone „The Voicea Hrvatska“.

Prije „The Voicea“, Martin je svoj prvi nastup pred publikom imao već u vrtiću i to na priredbi folklora. S 13 godina nastupao je u Americi i pričao je za američke medije. Upravo to pamti kao svoju najljepšu uspomenu iz djetinjstva. Oduvijek je znao da je glazba njegov put, a pjevanje je za njega „kombinacija pričanja priče i iskazivanja emocija u obliku zvučnih tonova“.

Njegovu ljubav prema glazbi najviše podupiru obitelj i krug dragih prijatelja. Upravo ga oni, osim po imenu, najviše vole zvati Mac ili Kos, a Martin za sebe kaže da je veoma ustrajan i da je upravo to njegova najveća vrlina. Osim što je ustrajan, vrlo je i realan, zato ne voli zamišljati kako bi mu život mogao izgledati za deset godina, prepušta se trenutku, uživa u njemu i maksimalno ga iskoristi. To će se vjerojatno dogoditi i nakon ove pobjede u „The Voiceu“. Kako je i sam otkrio, želi stvarati retro glazbu s modernim zvukom.

Martina sada čekaju i školske obaveze u Zrakoplovnoj tehničkoj školi koju pohađa, čeka ga i malo odmora, ali i mnogo predanog rada na stvaranju svoje glazbene priče koja će zasigurno biti posebna.

Martine, sretno!

(A.Š.)

Povratak na vrh