13.11.2014.

Jacquesovi savjetnici: Marina i Tihomir

Podijeli

Mentor Jacques Houdek za savjetnike u radu s kandidatima koje uvrsti u svoj tim izabrao je glazbenog producenta i skladatelja Tihomira Preradovića i  pjevačicu Marinu Đurović Čelić.

"Kada me Jacques nazvao i pitao bih li htio biti članom njegovog tima, bio sam jako sretan“, kaže Tihomir koji prepoznaje veliku odgovornost u svojoj ulozi u showu. „Naš zadatak je ući u glavu kandidata i shvatiti na koji način razmišljaju da bismo im mogli prenijeti naše iskustvo iskoristiti i iz njih izvući maksimum“, poručio je Tihomir dodajući da slikovito rečeno svi koji je prijavljuju na ovaj show žele jednog dana biti na mjestu mentora.

"Jacquesa zovu The Voice. Od njega sam i sama učila kada sam imala 17 godina i kad sam se počela baviti pjevanjem, a i kandidati će od njega puno naučiti. Svim silama ću se truditi prenijeti kandidatima svoje znanje vezano za pjevanje, scenski pokret i glumu te pomoći Jacquesu da pripremi kandidate da mogu zasjati na nastupu“, poručuje Marina koja se nada da će ovaj show pomoći tomu da se u Hrvatskoj izrode mlade nade koje će donijeti različitost i posebnost na scenu. 

Tihomir Preradović glazbom se bavi od rane mladosti. 1974. osniva bend 'Homo Kiborg', a početkom osamdesetih svira i u prvom teen bendu na ovim prostorima 'Prva ljubav'. U 90-ima prestaje s radom u grupi i počinje skladati i pisati aranžmane za mnoga imena hrvatske glazbene scene – Crvenu jabuku, Severinu, Maju Blagdan, Jasnu Zlokić, Željka Bebeka, Davora Radolfija i druge. Dobitnik je mnogih domaćih i inozemnih glazbenih nagrada.  Pod pseudonimom Slow Mo'T s Darkom Juranovićem D'Knockom i Fresh J-em radi za house divu Barbaru Tucker iz New Yorka. Aranžira i sklada filmsku glazbu, a od početka devedesetih surađuje i s glazbenom legendom, Arsenom Dedićem, i to na nekoliko desetaka kazališnih predstava.

Marina Đurović Čelić glazbu navodi kao svoju najveću ljubav od najranijeg djetinjstva, bilo da se radi o pjevanju ili plesu. Strast prema umjetnosti s velikom predanošću prenosi na mlade s kojima radi u svojemu plesnom centru. Profesionalnu pjevačku karijeru započinje u skupini 'Perle' s kojom nastupa na svojoj prvoj Dori sa samo 15 godina. Pjevački put nastavlja na Splitskom festivalu (Grand Prix), Melodijama Jadrana, Dori te mnogim drugim festivalima. Karijeru je gradila i u Zagrebu gdje je bila prateći vokal brojnim izvođačima od Jacquesa Houdeka, Ivane Kindl, Vanne do Luke Nižetića i drugih.

 

Povratak na vrh