Info

Otkrij što je The Voice Hrvatska

ČESTO POSTAVLJANA PITANJA

Molimo vas, provjerite u nastavku je li na vaše pitanje već odgovoreno.

Ako još niste sigurni, možete kontaktirati s ekipom The Voicea Hrvatska e-mailom voice@hrt.hr

1. Mogu li se prijaviti na predizbor ako još nemam 18 godina?

Kandidati ne smiju biti mlađi od 18 godina na dan ispunjavanja prijave.

2. Mogu li se prijaviti na predizbor ako nisam hrvatski državljanin?

Svi kandidati moraju biti državljani Republike Hrvatske s navršenih 18 (osamnaest) godina i prebivalištem u Republici Hrvatskoj, što dokazuju valjanom osobnom ispravom (osobna iskaznica ili putovnica).

3. Gdje će se održati predizbor? Na kojoj adresi?

Predizbor će se održati u četiri grada u Republici Hrvatskoj (Osijek, Rijeka ili Opatija, Split i Zagreb), a HRT će pravodobno obavijestiti kandidate o danu, vremenu i mjestu održavanja predizbora. Odabrani kandidati koji su primili poziv za predizbor mogu mu pristupiti.

4. Mogu li promijeniti termin koji mi je dodijeljen za predizbor?

Predizboru možete prisustvovati samo na dan i u vrijeme koji su navedeni u pozivu za predizbor.

5. U slučaju da dobijem poziv za predizbor, kako će dugo trajati sam postupak?

Ako ste dobili poziv za predizbor, molimo vas da taj dan ne planirate druge obveze. Predizbor će biti organiziran i nastojat ćemo ga održati bez gužve i slijedom kojim smo planirali.

6. Održava li se predizbor pred mentorima?

Ne, mentori i voditelji neće biti na predizboru. Odabrani će kandidati tijekom predizbora nastupati pred stručnim ocjenjivačkim sudom, sastavljenim od predstavnika glazbene industrije koje će izabrati HRT, predstavnika Universal Music Groupa i predstavnika HRT-a.

7. Mogu li povesti prijatelje i obitelj na predizbor?

Nažalost, članovi obitelji, prijatelji i dr. ne mogu biti na predizboru.

Ako ne možete sami doći na predizbor (invalidnost i sl.), možete doći u pratnji. Molimo vas, pošaljite zahtjev s pojedinostima na e-mail adresu voice@hrt.hr

8. Mogu li povesti prijatelje i obitelj da zajedno sa mnom čekaju moj nastup?

Nažalost, ne možete; ne bismo htjeli da se stvara gužva i čeka na izvođenje (nastup pred stručnim ocjenjivačkim sudom). Kako biste izbjegli razočaranje, nemojte pozivati prijatelje, obitelj i dr.

9. Je li potrebno još nešto donijeti na predizbor osim poziva?

Poziv za predizbor (koji će biti upućen e-mailom) uključuje obrazac Izjava o privatnosti i osnivanju prava i Upitnik za natjecanje. Ako želite sudjelovati na predizboru, uz poziv morate donijeti potpisane obrasce i osobnu ispravu (osobna iskaznica ili putovnica).

10. Koju osobnu ispravu mogu donijeti? Što ako nemam osobnu iskaznicu?

Ako nemate valjanu osobnu iskaznicu, morate ponijeti putovnicu.

11. Hoće li se predizbor održati u više gradova?

Predizbor će se održati u četiri grada u Republici Hrvatskoj (Osijeku, Rijeci ili Opatiji, Splitu i Zagrebu), a HRT će pravodobno obavijestiti kandidate o danu, vremenu i mjestu održavanja predizbora.

12. Kada ću dobiti poziv za predizbor?

Ako budete pozvani na predizbor, primit ćete e-mailom poziv uz informacije koje se odnose na sudjelovanje u predizboru (najkasnije tjedan dana prije njegova početka).

13. Kako mogu otkazati poziv na predizbor?

Ako želite otkazati poziv na predizbor, molimo vas kontaktirajte s ekipom The Voicea Hrvatska na voice@hrt.hr

14. Što trebam pripremiti za nastup na predizboru?

Kandidati u 1. eliminacijskom krugu predizbora trebaju izvesti jednu ili dvije pjesme prema vlastitom izboru (trajanje po pjesmi oko dvije minute; obvezan je refren i jedna strofa po odabranoj pjesmi).

Kandidati u 2. eliminacijskom krugu predizbora trebaju izvesti tri pjesme prema vlastitom izboru (trajanje po pjesmi oko dvije minute; obvezan je refren i jedna strofa po odabranoj pjesmi).

Ako vas pozovu na predizbor, primit ćete e-mailom poziv uz informacije koje se odnose na sudjelovanje u predizboru.

15. Mogu li se prijaviti na predizbor koristeći se umjetničkim imenom?

Morate se prijaviti koristeći se svojim pravim imenom i prezimenom koje odgovara imenu i prezimenu na osobnoj ispravi.

16. Koje glazbene žanrove (pjesme i glasove) tražite?

Televizijski serijal The Voice Hrvatska natjecanje je svih glazbenih žanrova, a naša je preporuka da pjevate žanr koji najbolje odgovara vašem glasu.

17. Mogu li donijeti glazbeni instrument na predizbor?

Možete se koristiti instrumentom koji možete sami donijeti i svirati (npr. akustična gitara). Također, moći ćete se služiti klavijaturama koje će biti dostupne na predizboru.

18. U koje vrijeme moram doći na predizbor?

Ako ste primili poziv za predizbor, molimo vas da dođete u vrijeme koje je navedeno u pozivu.

19. Što će se dogoditi ako propustim predizbor ili zakasnim?

Ako ste primili poziv za predizbor, osigurali smo točno određeno vrijeme za vaš nastup.

Ako ste propustili predizbor ili zakasnili na njega, nažalost, ne možemo vam osigurati drugi termin.

20. Imam obveze u 2023. i 2024. Hoće li organizator biti fleksibilan ako prođem?

Televizijski serijal The Voice Hrvatska natjecanje je koje se proizvodi prema konkretnom rasporedu i planu rada te se svi sudionici natjecanja moraju držati produkcijskog plana.

U slučaju da postanete sudionik natjecanja, dobit ćete sve pojedinosti o tome kada točno morate biti dostupni tijekom natjecanja.

21. Postoji li popis pjesama koje moram pjevati na predizboru?

Naša je preporuka da to budu poznate pjesme koje vas mogu najbolje predstaviti, pjesme kojima ćete najbolje pokazati svoj glas.

Kandidati u 1. eliminacijskom krugu predizbora trebaju izvesti jednu ili dvije pjesme prema vlastitom izboru. Preporučujemo da ne pjevate vlastite pjesme.

Ako kandidati uđu u 2. eliminacijski krug, trebaju izvesti tri pjesme (trajanje po pjesmi oko dvije minute; obvezan je refren i jedna strofa po odabranoj pjesmi).

U slučaju da uđete u 2. eliminacijski krug predizbora, primit ćete e-mailom poziv uz informacije koje se odnose na drugi eliminacijski krug predizbora.

22. Je li svakom kandidatu osiguran nastup na predizboru i sudjelovanje na audiciji?

Svim kandidatima koji su primili poziv za predizbor osiguran je nastup na predizboru. Odabrani će kandidati tijekom predizbora nastupati pred stručnim ocjenjivačkim sudom, sastavljenim od predstavnika glazbene industrije koje će odabrati HRT, predstavnika Universal Music Groupa i predstavnika HRT-a.

Vrijeme izvedbe kandidata i razgovora sa stručnim ocjenjivačkim sudom može varirati (može se razlikovati za pojedine kandidate).

23. Mogu li se prijaviti na natjecanje ako imam menadžera?

Pravo sudjelovanja na natjecanju imaju kandidati koji ispunjavaju uvjete iz Pravila natjecanja.

24. Što je moj korisnički broj (ID kandidata)?

ID kandidata jedinstveni je broj koji svaki podnositelj zahtjeva dobije kada se prvi put registrira u sustav. ID kandidata upotrebljava se kako bi se lakše pratio i obradio upitnik za prijavu ili kako bi se omogućila podrška i odgovor na upit podnositelju zahtjeva. Kad kontaktirate s ekipom The Voicea Hrvatska, navedite svoj korisnički broj (svoj ID).

Povratak na vrh