https://www.hrvatskitelekom.hr/
24.04.2016.

Ruža Janjiš Je „Najljepši glas Hrvatske"

Podijeli

Ruža Janjiš je pobjednica druge sezone showa “The Voice – Najljepši glas Hrvatske”. Tako su odlučili gledatelji i slušatelji Hrvatske radiotelevizije, a Ruža pobjedom osvojila ugovor s Universal Music Groupom. Ruža je pobijedila u tijesnoj borbi s 30,67 posto glasova publike. Samo jedan postotak manje glasova, odnosno 29,63 posto dobio je Edgar Rupena. 23,43 posto glasova gledatelja i slušatelja osvojio je Alen Đuras, a Vedran Ljubenko 16,27 posto.

Posljednju, finalnu emisiju zajedničkom izvedbom otvorili su finalisti s 12-ero natjecatelja koje smo gledali u emisijama uživo. Otpjevali su medley složen od pjesama "Are you gonna go my way" Lennyja Kravitza i "Zašto praviš slona od mene" Gibonnija i Dine Dvornika. Finalisti su večeras nastupili tri puta. Najprije su pjevali pjesme s kojima su se predstavili na audicijama, drugu pjesmu pjevali su sa svojim mentorima, a nakon tih nastupa, izvedbom još jedne pjesme, borili su se za titulu najljepšeg glasa Hrvatske. 

U prvom krugu velike završnice Alen Đuras je otpjevao pjesmu „Thinking out loud“

Eda Sheerana. Edgar Rupena je izveo pjesmu „Granada“ Augustina Lare u verziji Placida Dominga. Vedran Ljubenko otpjevao je pjesmu „It's a man's, man's, man's world“ Jamesa Browna. Posljednja izvedba u prvom krugu bila je Ruže Janjiš. Otpjevala je pjesmu „You shook me all night long“ grupe AC/DC. Uživala je na pozornici više nego ikad, a iako život nije uvijek lijep, večeras joj je savršen.

Nakon toga je otvoreno glasovanje i uslijedili su zajednički nastupi finalista i njihovih mentora. Prvi su na redu bili Alen i Jacques. Otpjevali su pjesmu „Love runs out“ sastava OneRepublic. Drugi duet bio je Edgara i Tonyja. Izveli su poznatu napuljsku kanconu „O sole mio“. Vedran i Ivan su otpjevali pjesmu „Sex on fire“ grupe  Kings of Leon, a posljednji duet izvele su Ruža i Indira. Otpjevale su uspješnicu Jennifer Lopez „Let's get loud“.

U posljednjem krugu, finalisti su otpjevali po još jednu pjesmu nakon čega je slijedila i konačna odluka.  Alen je izveo Gibonnijevu baladu „Ako me nosiš na duši“. Edgar je otpjevao još jednu napuljsku pjesmu „Torna a surriento“. Veliki hit grupe Aerosmith, pjesmu „Crazy“ izveo je Vedran. Natjecateljski dio finalne druge sezone showa zatvorila je Ruža izvedbom Massimove pjesme „Iz jednog pogleda“.

Nakon njih su, u posljednjim minutama telefonskog glasovanja, mentori, producenti i vokalni savjetnici zajedno izveli pjesmu „Purple rain“ u čast nedavno preminulom glazbeniku Princeu.

Ubrzo nakon toga proglašen je pobjednik druge sezone showa “The Voice – Najljepši glas Hrvatske”. Gledatelji i slušatelji Hrvatske radiotelevizije odlučili su da ta titula pripada Ruži Janjiš. U tijesnoj borbi, pobijedila je s 30,67% glasova publike. Samo jedan postotak manje glasova, odnosno 29,63% dobio je Edgar. 23,43% glasova gledatelja i slušatelja osvojio je Alen Đuras, a Vedran Ljubenko 16,27%.

Uz suze u velikoj glazbenoj završnici Ruža je još jednom otpjevala "You shook me all night long" grupe AC/DC, pjesmu kojom je ušla u show i u tim mentorice Indire Levak. 

Svaki poziv večeras, osim što je bio glas za finaliste, bio je i humanitaran. Naime, Hrvatska radiotelevizija prihod od večerašnjeg glasovanja daruje humanitarnoj akciji „Vukovarski toranj – simbol hrvatskog zajedništva“, projektu obnove Vukovarskog vodotornja. Posljednju, kao i ostale emisije uživo, prenosio je i Drugi program Hrvatskog radija. U radijskom prijenosu finala posebna gošća Zlatka Turkalja bila je pobjednica prve sezone showa Nina Kraljić. Uz nju, emisiju je komentirao i prošlogodišnji finalist Marin Jurić Čivro.

Kao i u prethodnim emisijama uživo, gledatelji su sudjelovali svojim komentarima i fotografijama putem svih društvenih mreža. Iako je druga sezona završila, show i dalje ostaje na društvenim mrežama. „The Voice – Najljepši glas Hrvatske“ možete pratiti preko službene internetske stranice, na Facebooku, Twitteru, Instagramu, YouTubeu i multimedijskoj platformi HRTi, kao i putem mobilne aplikacije za android i iOS „The Voice Hrvatska“.

Sve originalne pjesme koje su izvodili natjecatelji The Voice – Najljepšeg glas Hrvatske, možete pronaći na Deezeru Hrvatskog Telekoma.

Povratak na vrh