http://www.ledo.hr/
19.03.2015.

Elena Stella - Pjevanje me određuje

Podijeli

30-godišnja Zadranka Elena Stella pjeva od malih nogu zahvaljujući ocu glazbeniku koji joj je usadio ljubav prema glazbi. „Pjevanje me određuje. Bez pjevanja ja nisam ja. Pjevanje je moja priroda“, rekla je prije audicija. Danas ima svoj bend, Dirty Harry, s kojim nastupa već šest godina. „Sviramo soul, jazz, blues, R'n'B, pop, funk... 'Mišanciju' svega, uglavnom strani repertoar, mada smo imali neke autorske pjesme“, rekla je Elena. „Naravno, imam uzore. Puno ih je, ali izdvojit ću neke meni jako drage, koji su utjecali na mene. To su Amy Winehouse, Ella Fitzgerald, Dinah Washington, volim Imeldu May... Puno ih je“, rekla je.

Na audiciji za „The Voice – Najljepši glas Hrvatske“ pjevala je „Cry me a river“ Julie London. Mentor Tony Cetinski pritisnuo je tipku „Moj glas“ samo 15 sekundi nakon što je Elena počela pjevati. Ubrzo je isto učinio Ivan Dečak, a na kraju audicije Indira Levak i Jacques Houdek. "Odmah si me dobila na prve taktove jer jednostavno imaš tako dobru boju glasa i dobar karakter", rekao je Tony. Indira je rekla da joj je Elenin baršunasti glas oduzeo dah. „Sviđa mi se taj jedan dim u tvojem glasu, taj jedan pijesak, taj jedan šum. Vrlo je visoka razina estetike kod tebe“, rekao je Jacques. "Potpuno si drugačija od svih kandidata koje smo čuli do sada. Imam dosta kandidata, ali svaki je drugačiji od drugog i taman ćeš nam doći kao perjanica tima", rekao je Ivan, kojeg je Elena na kraju odabrala za mentora.

U dvoboju je mentor Ivan Dečak odlučio da je Elena u izvedbi pjesme „Back to black“ Amy Winehouse bila bolja od kolegice Nicole Vidak za koju Elena ima samo riječi hvale. „Nije mi žao Nicole jer ona ne bi voljela da ju žalim. S njom sam 'kliknula' odmah. Rijetko se za nekoga vežem, a za nju nekako jesam. Kada nam je Dečak objavio s kime pjevamo, bila sam presretna. Nisam ju čula prethodno kako pjeva, ali po priči sam mogla skužiti da slušamo sličnu muziku, da slično dišemo. Jako mi se svidjelo što svira klavir, ide u glazbenu školu, upisat će akademiju iduće godine, nadam se... Strašno je darovita“, rekla je. Istaknula je da duet nije lako pjevati ako se ne razumiješ sa svojim pjevačkim partnerom. „Morate uživati jedno u drugome i u pjesmi da biste to mogli prenijeti publici“, rekla je. Pitali smo Elenu i koji sladoled je najviše podsjeća na djetinjstvo, na što nam je odgovorila: „Definitivno Silk Milk, sjećam se kako smo kao klinci jurili do dućana i natjecali se koji će od nas prvi dograbiti svoj Silk Milk. U toj sam utrci uvijek pobjeđivala“. Priznala je da je u zadnji tren odlučila biti članicom tima mentora Ivana Dečaka. „Tu su presudili Aljoša i Maja (Aljoša Šerić i Maja Posavec, suradnici mentora Ivana Dečaka, op. a.). Aljošu slušam i privatno. Znam što radi, osjećam što ima u sebi i to je nešto što bih ja u budućnosti htjela raditi“, rekla je. Rekla je da je sudjelujući u showu naučila mnogo o tome kako funkcionira televizija i pohvalila uigranost HRT-a.

 

 

Povratak na vrh