19.10.2023.

“The Voice Hrvatska” za njih je i dalje uzbuđenje, izazov i poticaj

Podijeli

Nova sezona, uigrani duo - Iva i Ivan voditelji su četvrte sezone „The Voice Hrvatska“

Susretali smo se s brojnim glasovima tijekom tri sezone „The Voice Hrvatska“. Pjevali su se različiti glazbeni žanrovi, mijenjali su se natjecatelji, mentori, redatelji, novinari, a samo su njih dvoje konstanta. Njihova lica postala su zaštitni znak potrage za najljepšim glasom u Hrvatskoj. I u novoj sezoni će nas uz veselje, smijeh, sreću i veliku napetost voditi Iva Šulentić i Ivan Vukušić.

Od prve sezone proglasili su tri pobjednika, 12 finalista, najavljivali su više od stotinu natjecatelja. U protekle tri sezone više od 40 puta stali su na veliku pozornicu studija Anton Marti i gledateljima poželjeli dobru večer. Vodili su nas kroz audicije, dvoboje, nokaut-fazu i emisije uživo. Kada su natjecatelji sretni, oni s njima slave, kada im je potreban zagrljaj, oni su ga spremni dati. Dežurno su rame za plakanje i podrška pjevačima na njihovu putu prema ostvarenju glazbenih snova. 

Osim što ih samo jedno slovo dijeli od toga da imaju isto ime, Iva i Ivan mnogo toga imaju zajedničkog. U nogama imaju bezbroj voditeljskih utakmica, neposredni su i opušteni u komunikaciji. Gdje Iva stane s rečenicom, Ivan nastavi, samo dvije godine njihova je razlika u dobi, a oboje su u ovoj godini postali roditelji. 

Uoči nove sezone razgovarali smo sa šarmantnim parom.

Kako biste opisali The Voice voditeljsko putovanje koje traje gotovo 10 godina?

(IVA) Veliko, nezaboravno, čarobno, puno iznenađenja i - uvijek prebrzo završi. Ono putovanje u kojem se uživa i u kojem ne znaš što je točno cilj, ali svaka je stanica genijalna sama po sebi.

(IVAN) The Voice je promijenio naše živote i karijere. Ponosan sam kad bilo gdje u svijetu kažem da, među ostalim, radim i The Voice. Ljudi baš poštuju taj show i uvijek naglašavaju kvalitetu. To je danas rijetkost.

Iva, što to mora imati voditelj The Voicea? Je li ti prednost na razgovoru za posao donio i pjevački talent? :)

Na svu sreću, na audiciji me nisu tražili da pjevam, inače sumnjam da bih dobila posao ☺ Znam što ima Ivan – neposrednost, emociju, empatiju, dobar izgovor, memoriju, snalažljivost, strast prema ovom poslu i poštovanje prema glazbi, talentu, ekipi i gledateljima.

Ivane?

Mora imati ljubav prema glazbi prije svega. I treba ga veseliti tuđi uspjeh. Empatija je također dobrodošla.

Je li tebi prednost donio pjevački talent? :)

Naravno, to je presudilo. ☺

Koliko vas je zbližio The Voice? Mnogo vremena provodite zajedno na snimanjima, koliko se dobro poznajete?

(IVA) Na snimanjima Ivana oslovljavam s „brate“. Mislim da to dovoljno govori ☺ 

(IVAN) Znali smo se i prije, ali smo uz The Voice još više naučili držati si leđa i pomagati si kada dođu teški i izazovni dani. Na ekranu se to ne vidi jer se trudimo biti profesionalni, ali nekad je ta podrška presudna i krucijalna. Znalo je biti baš izazovno.

Koji dio svojeg voditeljskog posla najviše volite, a koji vam je najteži?

(IVA) Najviše volim upoznavanje divnih, novih, zanimljivih, talentiranih ljudi. U Voiceu mi je najteže kada napuštaju show, a taman smo se povezali. I, da. Volim se naježiti kada netko dobro pjeva, a to se događa često. 

(IVAN) Najviše volim kad radimo. Kad snimamo ili kad idemo uživo. Čekanje je najgore i ponekad ga ima više nego što traje sama emisija. Sve je to dio showa!

Ivane, otkrij nam svoje omiljene trenutke iz protekle tri sezone.

Meni su to Čivrin falš, sve izvedbe Nine Kraljić i „Pelin i med“ u izvedbi Vinka Ćemeraša. Naježim se svaki put.

Iva, koji su tvoji The Voice trenuci za pamćenje? 

Prvi dan snimanja prve sezone, suze u dvobojima, svaka prva emisija uživo, smijanje forama mentora, nezaboravne finalne emisije, početak svake emisije i zagrljaj naše Tilićke, kraj svake emisije kada se Vuk i ja na svoj način pozdravimo… Ljudi, ima toga!

Što se događa iza kamera natjecanja (koliko se svi druže, koliko je tu smijeha, rada, priprema, proba …)?

(IVA) Ne znam koliko vam smijem reći. Druže se, druže ☺ Svi postanemo ekipica s obiteljskom atmosferom i navijamo jedni za druge, iako svjesni da se ispada. Super je što je sve pozitivno i tu smo potpora jedni drugima, nema ruganja, smijanja, ničeg negativnog. Samo pozitiva, ljubav i glazba. Divna glazba. 

(IVAN) Događa se jedan pravi pravcati život. Bez celofana i pakiranja. Snimanja i pjevačke probe su nekad naporne, pogotovo kad im ne ide onako kako su zamislili. Mnogo je novih prijateljstava i podrške bez koje ne bi išlo. Neki nađu partnere i prijatelje za život. Filmska je to atmosfera i volim što sve zajedno gledam iz prvog reda. Divim se mladim ljudima koji to hrabro nose na svojim leđima. Svaka čast.

Kako izgledaju trenuci prije nego što natjecatelji izađu na scenu - koliko je kod njih treme, koliko se boje, koliko im je stalo i kako im pomažete u tim trenucima?

(IVA) Nekima pomažemo zagrljajem, nekima namignemo i palac gore, neke ostavljamo na miru i u tišini. Da sam ja na njihovu mjestu, bojala bih se najviše na svijetu, ne bih osjećala noge i ne znam kako bi izašao ikakav zvuk iz mene. Divim im se i svi su heroji već samo zbog te hrabrosti i snage! 

(IVAN) Kao što rekoh, to je drama i adrenalin u jednom. Netko bolje podnosi tremu, a netko se doslovno trese. Na kraju se sve vidi i čuje na našoj pozornici. Tu je najvažnije pokazati tko si i što si pjevački. Sve drugo manje je važno. Poanta je iskoristiti trenutak, dati sve od sebe i barem malo uživati putem.

U koliko situacija ste „spasili“ jedno drugo (završili rečenicu, rekli nešto što je trebao/la onaj drugi …)?

(IVAN) Ajme toliko puta smo shvatili jedno drugo i preuzeli da se ne želim ni prisjećati toga. Pogotovo u  emisijama uživo kad sve može poći nizbrdo, ali uvijek smo se snašli. Za sada. Nadam se da će tako biti i ove sezone da ne zacopram.

(IVA) U prekonekoliko. Neću vam ni reći kad jer – niste ni primijetili. Čuvamo si leđa, pa mi smo #schulevukusche.

Možete nam otkriti kakva nas sezona očekuje?

(IVA) O-dli-čna, da ne kažem fenomentastična! Čut ćete!

(IVAN)  Sezona će biti brutalna i za naježiti se subotama, ako je to ono što volite. Zaljubit ćete se u mnoge kandidate, a Urban i Dino su se odlično uklopili s Gobcem i Vannom. Brdo dobrih fora i prepucavanja između njih. Vrlo je emotivno već na audicijama, no ne želim nikome kvariti užitak. Nadam se da se gledamo i pratimo od televizije pa do svih društvenih mreža. Gorjet će!

(A.Š)

Foto: D.Cepak/HRT

Povratak na vrh