02.10.2019.

12 emisija u 4 faze natjecanja

Podijeli

Treća sezona Voicea donosi 12 televizijskih emisija te pregršt sadržaja na društvenim mrežama i You Tube kanalu showa koji se odvija u 4 faze.

Dvanaest je emisija i podijeljene su u 4 faze: Audicija, 5 emisija, Nokaut, 3 emisije, Dvoboj 1 emisija i 3 emisije Uživo.

AUDICIJE Prva faza su Audicije – po mnogima najnapetiji dio showa u kojemu se događaju prvi nastupi kandidata pred mentorima i vodi se bitka za ulazak u natjecanje. Čuveni kadrovi mentorskih okreta, emotivni trenuci pjevača koji spoznaju da su se izborili za ulazak u daljnje natjecanje, suze zbog propusta, sve to obilježava audicijske emisije kojih će u ovoj sezoni biti pet. 79 natjecatelja borit će se za ulazak u 4 tima sastavljena od po deset natjecatelja. Dakle, pred mentore će izići 79 njih, a samo će 40 nastaviti natjecanje.

NOKAUTI Druga faza sastoji se od tri emisije Nokauta iz kojih na kraj u natjecanje prolazi 24-oro natjecatelja. U Nokautima mentori suprotstavljaju natjecatelje iz svoje ekipe koji, jedan za drugim, pjevaju po jednu pjesmu pred gledateljima u studiju, a raspored nastupa u pojedinoj emisiji određuje  mentor. Uloga mentora u Nokautima je iznimna jer nakon izvedbe natjecatelja iz svoje ekipe, svaki mentor u svakoj emisiji nokauta mora odabrati: najmanje jednog koji nastavlja natjecanje u sljedećem krugu - dvoboju, najmanje jednog natjecatelja za kojega natjecanje završava te jednog natjecatelja za finale nokauta. U trećoj emisiji Nokauta, u finalu, u slučaju da mentor nije odabrao šest natjecatelja koji sudjeluju u sljedećem krugu - dvoboju, mentor poziva najviše tri natjecatelja iz svoje ekipe koji pjevaju drugu pjesmu pred gledateljima u studiju. Nakon izvedbe natjecatelja iz njegove ekipe, mentor mora odabrati one koji nastavljaju natjecanje u sljedećem krugu – dvoboju.  

DVOBOJI U Dvobojima kandidati pjevaju u duetu i bore se jedan protiv drugoga, i mentor od svojih 6 kandidata, dalje vodi njih samo troje, a jednog kandidata preotima drugom mentoru. U Dvobojima mentori suprotstavljaju po dva natjecatelja iz svoje ekipe koji pjevaju u duetu istu pjesmu pred gledateljima u studiju, a mentori odmah nakon izvedbe moraju odabrati jednog natjecatelja iz svakog dueta za sljedeći krug – natjecanje uživo. Natjecatelja kojeg mentor ne odabere za nastavak natjecanja može preuzeti jedan od preostala tri mentora. U slučaju da je više od jednog mentora odabralo istog natjecatelja mentora izabire natjecatelj

UŽIVO Emisije Uživo su završni dio natjecanja u kojem se sudionici natječu jedni protiv drugih tijekom 3 tjedna za pobjedu – za titulu najljepšeg glasa Hrvatske. Natjecanje uživo sastoji se od 3 emisije.  U prvoj emisiji Uživo, svaki mentor ima četiri kandidata, ali na kraju emisije samo dva natjecatelja idu u sljedeću emisiju. Jednog bira mentor, a drugog gledatelji. U polufinalnoj i finalnoj emisiji odluku o nastavku natjecanja, odnosno o pobjedniku donosi isključivo publika. 

Povratak na vrh