https://www.hrvatskitelekom.hr/
23.01.2016.

Počela je druga sezona showa „The Voice – Najljepši glas Hrvatske"

Podijeli

Mentor Jacques jedini još nema natjecatelja  u svom timu

Prva od ukupno 14 emisija druge sezone showa „The Voice – Najljepši glas Hrvatske" predstavila je sjajne kandidate. Iako su svi mentori bili odlični u uvjeravanju odabranih kandidata da je baš njihov tim pravi za njih –Jacques još uvijek nema popunjeno nijedno mjesto. Kao i Tony, Indira je za svoj tim odabrala troje, a Ivan dvoje kandidata. Već sada je jasno da potraga za Najljepšim glasom Hrvatske neće biti laka.

Druga sezona showa otvorena je zajedničkim nastupom  mentora koji su izveli poznati hit "Everybody Needs Somebody to Love" u verziji sastava The Blues Brothers. S njima su zaplesali i voditelji Iva Šulentić i Ivan Vukušić, koji su nas na samom početku uveli u pravila i novitete natjecanja.

U prvoj od pet emisija audicija svi su kandidati zaslužili pohvale mentora, ali samo su  dvije kandidatkinje osvojile glasove svih mentora.

Čast da im se okrenu svi mentori imale su Tajana Belina i Monika Perić.

Zahvaljujući izvedbi tradicionalne pjesme „His eye is on the sparrow“ Zagrepčanka Tajana Belina zaslužila je ovacije i prva je ove sezone mogla odabrati bilo kojeg mentora. Kako kaže, 5 od 7 dana u tjednu pjeva jer članica je jednog zbora, vodi drugi, a ima i bend. Mentori su dali sve od sebe kako bi ju pridobili u svoj tim, a Jacques je čak i zapjevao s njom. Iako je s njim pohađala srednju glazbenu školu i već tada ju je fascinirao svojim glasom, odlukom je šokirala sve mentore uvjerene da ju je upravo Jacques osvojio. Odabrala je biti dio Ivanovog tima.

Nezaposlena vjeroučiteljica iz velike glazbeničke obitelji, Zagrepčanka Monika Perić, već 15 godina pjeva u zboru Allegro. Najviše se pronalazi u soulu i upravo je izvedbom pjesme „Respect“ Arethe Franklin oduševila sve mentore. Jacques i Indira okrenuli su se već u prvim taktovima. „To se zove zakucavanje“, komentirao je Jacques koji joj je obećao da će ju staviti na pijedestal ako odabere njega za mentora. Indira joj je također obećala da će joj ugađati. Ipak, odabrala je biti u Tonyjevom timu jer ga je upoznala jednom prilikom, a čak je  i zapjevala na jednom njegovom koncertu i to upravo pjesmu s kojom se i predstavila u showu The Voice.

Odličan nastup imala je i Zagrepčanka Maja Tošić kojoj se okrenulo troje mentora, Tony, Jacques i Indira. Izvela je pjesmu „Somebody to love“ sastava Jefferson Airplane i oduševila energijom i samouvjerenošću, a Indira je čak zapjevala i zaplesala s njom. Nakon pozitivnog šoka, Maja je odlučila da joj mentorica bude Indira.

Po dvoje mentora okrenulo se Edgaru Rupeni, Ani Dorotić Burmaz i Mirti Dautović.

Riječanin sa splitskom adresom, Edgar Rupena, izvedbom pjesme „Granada“ Augustina Lare u verziji Placida Dominga oduševio je Jacquesa i Tonyja. Prvom tenoru klape Iskon ovo je bio prvi susret s s pjevanjem izvan klape. Pohvalili su njegovu dinamiku pjevanja kao i volumenozan vokal. „Ovo je za tebe win-win situacija“, komentirao je Jacques situaciju u odabiru mentora, a Edgar se odlučio za Tonyjev tim.

Televizijska voditeljica iz Splita Ana Dorotić Burmaz koja se pjevanjem bavi već 20 godina, na audiciji je izvela poznati jazz standard „Summertime“, u verziji Ette James. Okrenuli su joj se Indira i Jacques koji su pohvalili njezinu tehniku i lakoću pjevanja, prekrasnu ekspresiju, odmjerenost i sigurnost. Iako je prije audicije razmišljala kako bi odabrala Jacuesa, kako je rekla, „kliknula“ je s Indirom koju je na kraju odabrala za mentoricu.

Studentica menadžmenta iz Rešetara, Mirta Dautović izvela je pjesmu Adele „One and only“. U posljednjim sekundama istovremeno su joj se okrenuli Ivan i Jacques. „Pjevala si Adele na svoj način“, komentirao je Ivan i rekao kako ima sjajan glas te da misli da može mnogo toga otpjevati. Jacques se složio da je pjevala na svoj način i dodao da ima mjesta za napredak, ali da mu je drago da je u showu. Mirta je za mentora odabrala Ivana.

Po jednog mentora svojim nastupima osvojili su Marko Domjan i Ivo Marinković.

Marko Domjan izvanredni je student multimedije iz Varaždina i na audiciji se predstavio izvedbom velikog hita Johnnyja Casha „Folsom prison blues“, a njegovu ljubav prema glazbi i dobar glas prepoznala je mentorica Indira. Osvojio ju je posebnošću u glasu i lakoćom u pjevanju. Zabavio je sve mentore koji su mu zaželjeli dobrodošlicu u show.

Sramežljivi Splićanin Ivo Marinković ima strah od nastupa, ali vjeruje da će ga uspjeti pobijediti. Na tome će zasigurno raditi i s mentorom Tonyjem koji mu se jedini okrenuo u posljednjim sekundama izvedbe pjesme „Crazy“ Gnarlsa Barkleya. Ostali mentori su se složili da zaslužuje priliku.

Nakon prve emisije Jacques je jedini mentor koji još nema natjecatelje u svom timu.

Indira u timu ima troje natjecatelja. To su Marko Domjan, Ana Dorotić Burmaz i Maja Tošić. Tonyjev tim čine troje natjecatelja – Edgar Rupena, Ivo Marinković i Monika Perić. Dvije natjecateljice koje su u Ivanovom timu su Tajana Belina i Mirta Dautović.

Mentori Jacques Houdek, Indira Levak, Tony Cetinski i Ivan Dečak tijekom audicija trebaju među 76 kandidata odabrati po 10 natjecatelja koji će činiti njihov tim. Podsjetimo, u drugoj fazi showa – dvobojima – mentori će moći preuzeti po jednog natjecatelja kojeg drugi mentori ne odaberu za nastavak natjecanja. I faza nakon je novost – nokauti. U tom dijelu mentori odabiru po dvoje natjecatelja da pjevaju po jednu pjesmu i potom odlučuju tko je bio bolji te s kim nastavljaju natjecanje. I u ovoj fazi mogu preuzeti po jednog natjecatelja kojeg u nokautu izbaci drugi mentor.

Do iduće subote „The Voice – Najljepši glas Hrvatske“ možete pratiti putem službene web stranice, na Facebooku, Twitteru, Instagramu i YouTubeu. Vijesti vezane za show također možete pratiti na Drugom programu Hrvatskoga radija.

Sve pjesme koje su pjevali kandidati možete naći na Deezeru Hrvatskog Telekoma

Korisnici The Voice Hrvatska mobilne aplikacije za android i iOS mogu pregledavati ekskluzivan sadržaj, pratiti omiljene natjecatelje i igrati nagradne igre.

 

Povratak na vrh