18.01.2024.

Nakon prve emisije uživo, imamo 8 polufinalista

Podijeli

Završena je prva emisija uživo ovogodišnje sezone „The Voicea“. Za ulazak u polufinale pjevalo je 16 natjecatelja, a njih osam izborilo je ostanak. Prvi su put, osim mentora, za svoje omiljene pjevače glasali i gledatelji. Upravo su oni, unutar svakoga tima, odabrali po jednog ili jednu za koga smatraju da zaslužuje polufinale.

Prvu emisiju uživo otvorili su natjecatelji tima Dino, Duška Brčić Šušak otpjevala je „Ništa nova“. Nakon nastupa mentor je priznao koliko je teško i izazovno biti mentor čiji kandidati otvaraju prvu emisiju uživo. U punom se potencijalu, prema riječima Dine, pokazao i Jakov. Njegova izvedba pjesme Zdravka Čolića sve je ganula, a mentor je zaključio da je sada publici pokazao koliko je doista jak. Pohvale su se nizale i na izvedbu pjesme „Dođi“ koju je maestralno, prema riječima mentora, otpjevala Natali. Dino je primijetio i da je tijekom izvedbe bila na rubu suza i za kraj mogao je samo zaključiti da je to večeras, kako je rekao, bilo „vau“. Marko je kao posljednji iz tima izašao na pozornicu. Svojom izvedbom pokazao je zrelost, a mentor je dodao i da Marko svakim svojim nastupom želi ispričati priču. U tome je uspio i sada. Odlukom gledatelja i mentora u natjecanju su ostali Natali i Jakov.

Svjetla reflektora zatim su se okrenula prema timu Gobac. Kao da ima 120 godina iskustva, prema riječima mentora, pjevala je Gabriela. Svojom izvedbom pjesme „Alone“ pokazala je pjevačku sigurnost i na tome joj je mentor zahvalio. A zahvalan je Gobac i što u timu ima Sandra koji svakom svojom izvedbom u „The Voice“ donosi energiju pravog solističkog koncerta, a ne natjecanja. Baš tako je izgledala i njegova izvedba pjesme „Psycho killer“. Izborom svoje pjesme za prvu emisiju uživo, u početku, baš i nije bila zadovoljna Nikolina. Mislila je da joj „No time to die“ nikako ne leži, ali potom je razuvjerila samu sebe i pokazala svima koliko je dobra pjevačica. Luka je na velikoj sceni „Voicea“ izveo Gibonnijevu „Lažu fotografije“. Gobac je otkrio da je Luka izvrstan nogometaš, ali još bolji pjevač, što je i pokazao. Polufinale su iz tima Gobac izborili Sandro i Luka.

Pjesmom „Kada zaspu anđeli“ led je probila Laura, članica tima Vanna. Mentorica je za nju imala brojne pohvale, a one najveće idu na račun njezine autentičnosti i svijetle glazbene budućnosti. Isto to se apsolutno može reći i za Sergeja koji je sve oduševio pjesmom „Ima neka tajna veza“. Mentorica se osvrnula na velik odjek njegovih prethodnih nastupa u javnosti i komentiranje zaključila rečenicom „Sergej se osjeća srcem“. Srce je svima bila golemo i tijekom Martinove izvedbe velikog hita Vice Vukova „Tvoja zemlja“. Rijetki mogu otpjevati tu pjesmu, prema riječima Vanne, Martin to svakako može, a tek mu je 18 godina. Teo je bio posljednji predstavnik tima Vanna. Izvedbom pjesme Kemala Montena pokazao je da „um ne radi zamke srcu kada se pjeva“, zaključila je poetički mentorica. U konačnici, u nastavku natjecanja i dalje ostaju Martin i Sergej.

Tim Urban imao je čast zatvoriti prvu emisiju uživo. Pjesmu „Da je tuga snijeg" izvrsno je i bez ijedne greške, prema riječima mentora, otpjevala Ivana, inače nova članica tima Urban. Mentor je jako sretan zbog ove akvizicije, a sreću nije mogao sakriti ni nakon Petrova nastupa, koji je izveo pjesmu „Angels“. Urban je gledateljima otkrio da je Petar vrlo aktivan i u glazbenom studiju gdje stvara pjesme za druge izvođače. Poručio mu je da je vrijeme da snimi prvi album. Zatim je došlo vrijeme za Tonija. Prema riječima mentora, Toni je jako specifičan izvođač i kada mu neka pjesme legne, onda je to „najbolje na svijetu“. Takav slučaj bio je i s pjesmom „Tears in Heaven“. Za svaki nastup se daje maksimalno, na svakoj probi je maestralna, pa ništa manje od Ane mentor nije očekivao ni prošlu subotu. Bez obzira na to pjeva li za puno ili malo publike, kako kaže Urban, Ana daje sve od sebe. Izvedbom pjesme „Dušo moja“ izborila je polufinale, a ondje joj se pridružio i Toni.

Osmero najboljih u polufinalu će pokušati izboriti mjesto u velikom finalu „Voicea“. Tko će u tome uspjeti, gledajte u subotu od 20:15 sati na Prvom. Gledatelji odlučuju!

(A.Š.)
Foto: D. Njavro

Povratak na vrh