05.01.2024.

Treći nokaut – konačne odluke

Podijeli

Subota iza nas donijela nam je posljednju emisiju nokaut-faze natjecanja. Na pozornici „The Voice” pjevali su preostali natjecatelji iz svakoga tima, a mentori su trebali donijeti još jednu tešku odluku – tko od kandidata koji su dobili njihov „možda” nastavlja natjecanje, a tko ga napušta.

Tim Gobac otvorio je posljednje nokaute, a na pozornicu su izašli Sandro, Nikolina i Maja. U pripremi nastupa mentor i njegovi pomoćnici imaju veoma važan zadatak – odabrati pjesmu koja istinski odgovara glasu i osobnosti svakoga natjecatelja. Uz njihove savjete, kako i sam mentor kaže, mnogi su počeli još bolje pjevati. Vokalna instruktorica Gina za natjecatelje ima samo jednu želju, a to je, bez obzira na to koliko su pripreme teške, da u konačnici uživaju u svakoj sekundi svojega puta u „The Voiceu”. Daljnje putovanje u nokautima izborio je Sandro, a između Nikoline i Filipa, koji su imali mentorov „možda”, daljnju pjevačku borbu osigurala je Nikolina.

Dinina posljednja trojka na scenu je izašla hrabro i s jednom željom – ući u sljedeći krug natjecanja, u dvoboje. Martini, Martinu i Gabrielu mentor je ispričao kako je on kao dječak, sa samo 11 godina, doživio golemu slavu kad je pobijedio na Eurosongu, a onda je mutirao, učinio potpuni zaokret u glazbenom izričaju i morao sve graditi ispočetka. Cilj mu je bio motivirati sve, posebno one iz svojega tima, da bez obzira na uspone i padove koje imaju, moraju uvijek živjeti za glazbu. A život u natjecanju nastavljaju Martin i Martina. S njima u dvoboje odlazi i Marko koji je u prijašnjim emisijama nokauta dobio Dinin „možda”. Emotivni mentor sada je sa svojom šestorkom spreman za dvoboje.

Iz tima Vanna, za posljednju emisiju nokauta, pripremali su se Valeria, Laura, Teo i Nensi. I sam Teo našalio se da ga jako plaši snažna ženska konkurencija s kojom će morati izaći na veliku pozornicu „The Voicea”. Iako međusobno pjevaju za ostanak u natjecanju, velika su potpora jedni drugima, međusobno se hvale i ohrabruju jer glazba zbližava i širi ljubav. I baš je zbog toga Vanna bila u velikim mukama kada je trebala donijeti konačnu odluku. Teo i Laura ulaze u šestero najboljih tima Vanna, a njima se od ekipe „možda” pridružio i Dorian.

Tim Urban zatvorio je ovogodišnje nokaute. Za kraj su čuvane jake pjevačke snage – Toni, Aida i Danijela. I sam mentor morao je pronaći način prema kojem će donijeti odluku o tome tko nastavlja natjecanje. „Ako svi budu idealni, onda će to biti koliko je tko bio karizmatičan, gdje su im limiti, je li ovo bila nečija krajnja točka”, rekao je. Glazba nije natjecanje, rekao je Urbanov pomoćnik Sandi, a rad u timu pomoć je svakom natjecatelju u izgradnji sebe kao još boljeg pjevača. Iako su Urbanu, kako i sam kaže, svi iznimno dragi, netko je morao proći dalje, a netko, nažalost, ispasti. Toni i Danijela izborili su ostanak u natjecanju i sada im počinju pripreme za dvoboje.

Nakon nokauta u svakom je timu po šest natjecatelja. Pred njima su sada dvoboji u kojima će, pjevajući u duetu, pokušati izboriti završnu fazu natjecanja – emisije uživo. Pripremite se jer subota donosi pravi vrtlog emocija i dobrih pjevačkih izvedbi od 20.15 na Prvom.

(A.Š.)
Foto: D Njavro/ obrada: K. Kos

 

Povratak na vrh