15.12.2023.

Temperamentni, uporni i samozatajni emotivci

Podijeli

Audicije su završene, a timovi kompletirani. Svaki mentor u svom timu ima po deset natjecatelja i sada počinju pripreme za iduću fazu natjecanja - nokaut. I dok se glasovi uvježbavaju, upoznajmo posljednju osmorku koja je zatvorila audicijsku fazu natjecanja.

Nikolina Stipić i Luna Rajković posljednje su osigurale mjesto u timu Gobac.

Za Nikolinu je glazba smisao života i spas, a na „The Voice“ gleda kao na novi početak. Kada je pod stresom, pjeva glasno i proizvodi veoma loše „operne“ zvukove. Dragi ljudi zovu je Ninač, Niksa, Nikolinska, a ona za sebe kaže da je u duši fantastična. Tri najdraže osobe u životu su joj dečko, mama i Harry Potter. A na taj popis, nakon odlaska u nokaute, dodaje i „The Voice“.

Luna smatra da na „The Voiceu“ ima priliku sebi, ali i publici pokazati sve što može. Posebno pamti pljesak koji je dobila na prvom nastupu u školi, a svoj najbolji nastup, kako sama kaže, imala je baš na audiciji „The Voicea“. Tada je prvi put bila potpuno zadovoljna svojom izvedbom. Lunći joj je nadimak, za sebe kaže da je velik emotivac, a za deset godina vidi se u ekonomiji i glazbi. U njezinoj bližoj budućnosti najprije je nokaut.

Marina Ramljak i Korina Olivia Rogić branit će boje tima Urban.

Marinu baka zove Mara, a prijatelji joj nisu dali nikakav nadimak. No s prijateljima dijeli brojne nezaboravne trenutke, poput onoga iz Barcelone kamo je otputovala na tri dana, a već drugi dan je, zabunom, odjavila sobu i krenula na avion. U duši je veliko dijete i danas hrabro grabi prema svojim glazbenim snovima. Na „The Voice“ gleda kao na bitnu točku svoga života. Upravo joj to natjecanje, kako sama kaže, daje mogućnost da postane dio glazbe, ali i da glazba postane dio nje. Sretno, Marina!

Korina Olivia na „The Voiceu“ želi pokazati i dokazati sama sebi koliko je hrabra i spremna za prvi korak prema profesionalnom bavljenju glazbom. Prijatelji su joj uvijek pokušavali osmisliti zanimljiv nadimak, ali nijedan nije zaživio. Roditelji je pak zovu Cookie jer je oduvijek bila velik ljubitelj slatkiša. Sebe opisuje kao tvrdoglavu, ali i kao dobru i dragu osobu. Smatra da najveće životno postignuće još nije ostvarila. Možda to postane baš ova pustolovina u „The Voiceu“.

Josip Juraga i Gabrijel Lukač nakon audicija osigurali su svoje mjesto u timu Dino.

Josip za sebe kaže da je vrlo uporan, katkad neodlučan, ali potpuno siguran u jedno - pjevanje je njegova strast, pjevanje ga opušta i veseli. Josip je čovjek sa sto nadimaka. Od Joso i Joža do José i sve svoje nadimke voli, ne smeta mu nijedan. Srami se svoje frizure koju je dugo nosio, a bila je nalik na onu koju ima Johnny Bravo. S druge strane, ne srami se svog prolaska audicije, dapače, to mu je, kako kaže, najveće postignuće u životu. Sada na red dolazi nokaut!

Gabrijelu je najveća podrška na pjevačkom putu obitelj, a „The Voice“ mu je prilika da više nauči o svom glasu i da kontinuirano radi na njegovu razvoju. Sebe Gabrijel opisuje kao temperamentu, kompliciranu i altruističnu osobu. Gabi i Gabro su mu nadimci, a činjenica da je postao otac i uspio završiti fakultet, posebno ga čini ponosim. Vjerujemo da će mu ponos stvarati i glazbeni uspjesi koji sigurno dolaze u budućnosti!

Dinela Kazalac i Nensi Mitrović na glazbenom putovanju koračat će uz Vannu.

Pjevati u „The Voiceu“ za Dinelu je ostvarenje dječjeg sna jer kada pjeva osjeća se slobodno i kao da je u nekom drugom svijetu, u najljepšem koji postoji. Velika je zaljubljenica u pop i starije domaće pjesme, a na svom prvom albumu zamišlja pregršt ljubavnih balada. Nadimak joj je Lela te se za deset godina vidi kao teta u vrtiću i pjevačica. Preko dana bi čuvala djecu, a vikendima navečer svojim glasom uveseljavala publiku. Jedan od idućih vikenda pjevat će u nokautu.

Nensi je kao posljednja natjecateljica osigurala svoje mjesto u timu Vanna. „The Voice“ je za nju prekrasno životno iskustvo, ali i prilika da svojim glasom dođe do šire publike. Vidjeli smo da Nensi odlično pjeva, za sebe kaže da je velik emotivac, da je uporna, ali i da često kasni. Kao mala htjela je postati učiteljica i pjevačica. Na dobrom je putu da joj se ta druga želja i ostvari jer slijedi joj druga faza natjecanja.

(A.Š.)
Foto: D. Njavro/obrada: K. Kos

Povratak na vrh