15.11.2023.

Emotivni, tvrdoglavi i energični sanjari

Podijeli

U prvoj audicijskoj emisiji svoje mjesto u timovima osiguralo je osmero natjecatelja. Oni su se svojim glasom, interpretacijom i emocijom izborili za nastavak glazbenog putovanja na „The Voiceu“. Kakvi su oni privatno, kako su izgledali prije nego što smo ih upoznali na malim ekranima, koje su njihove vrline i mane te najsmješniji životni trenuci, otkrivamo u nastavku.

Prvu audiciju četvrte sezone otvorila je Karla Jovanović ili Perla, kako je zovu njezini bližnji. Karla kaže da je sudjelovanje u „The Voiceu“ za nju avantura. Kad pjeva, osjeća se slobodno. Najdraža joj je uspomena iz djetinjstva prvi bicikl. Miran san za nju je najveće postignuće te priznaje da je u duši jedno veliko dijete. U šali kaže da se za deset godina vidi - na kavi. Karla je kao mala krala jaja po selu :), a zasigurno je već u prvoj epizodi ukrala srca mnogih naših gledatelja!

Mjesto u timu „Urban“ prva je osigurala Ana Verunica. Kaže da je sama sebi najveća podrška, a njezina je najveća mana tvrdoglavost. Posebno pamti smiješnu situaciju kada je potpuno zaboravila tekst himne, koju je izvodila pred učenicima u školi. Annie, Anči, Ančica nadimci su koje su joj dali bližnji, a karirane i traper-košulje njezini su najdraži odjevni predmeti iz tinejdžerske faze. Anina je najveća vrlina nepokolebljivost, a to će joj zasigurno biti od velike koristi u nastavku natjecanja.

Fran Uccelini prvi je natjecatelj u timu Gobac koji je odnio pobjedu u prošloj sezoni „The Voicea“. Kaže da mu je mana prevelika samokritičnost, ali kada za nešto zapne – to i ostvari – i upravo mu je to najveća vrlina. Ucc mu je nadimak, a žvakaća guma u kosi najveća je nepodopština koju je napravio. Fran je kao dječak htio postati putopisac, a sada mu preostaje bilježiti sve avanture koje ga čekaju na ovom glazbenom putu.

Mala Iva, kako je zovu njezini bližnji, naša je Ivana Jukić. Velika je emotivka, a kao dijete željela je postati pedijatrica. Ivana otkriva da se moli uvijek kada je pod stresom. Kada nije u laboratoriju, Ivana uživa u glazbi. U njezinoj izvedbi uživala je Vanna, a baš kako je Ivana i poželjela, upravo joj je naša jedina članica žirija postala mentorica. S obzirom na to da si je prvu želju ostvarila, sve nas zanima koja joj je druga želja.

Danijela Hajdinjak odabrala je nastavak natjecanja provesti u timu Damira Urbana. Kampiranje s roditeljima za našu je Danijelu najdraža uspomena iz djetinjstva. Kod sebe želi promijeniti dvije osobine - kampanjac je i uvijek se žrtvuje kako bi udovoljila drugima. Kao mala htjela je postati kantautorica, a najgora frizura koju pamti su šiške koje je podrezala da izgledaju kao one Taylor Swift. Kao djevojčicu roditelji su je zvali Dani, a sada nam ostaje vidjeti koji će novi nadimak dobiti ova, kako za sebe kaže, emotivna i snažna kandidatkinja.

Sandro Bjelanović iz Novske na audiciji se predstavio pjevajući „Break on Through (To the Other Side)“ legendarnih Doorsa i tako, potpuno očekivano, osigurao mjesto u timu Davora Gopca. Mentor ga je odmah prozvao Jimom Morrisonom iz Novske. Najdraža mu je uspomena iz djetinjstva kada mu je otac kupio mikrofon i gitaru i zajedno su izvodili „Fridu“. Oduševio je svojom energijom, za sebe kaže da je rođeni showman i sada hrabro kroči prema nokautima.

Tim „Dino“ postao je bogatiji za još jedno ime, a to je Borna Brkić koji ga je osvojio izvedbom pjesme „Vienna“ Billyja Joela. U osnovnoj školi našeg su Bornu zvali Brko. Kao klinac htio je postati glumac, a duga kosa nešto je što želi izbrisati iz svojega sjećanja na školsko razdoblje. Kad je pod stresom, ne jede i malo spava – zato se nadamo da će u natjecanju biti što manje stresa.

Najemotivniju izvedbu večeri pružio nam je Sergej Božić. Izvedba pjesme „Ružica si bila“ oduševila je mnoge, a Sergej je nastavak natjecanja odlučio provesti u timu „Vanna“. Kao najdražu uspomenu iz djetinjstva navodi vrtlarenje s bakom, a najveća vrlina i mana su mu iskrenost. Sergio mu je nadimak, ima samo 19 godina i sanja o svjetskim pozornicama. Na pozornici „The Voicea“ već je sada ostavio velik trag!

(A.Š.)
Foto: D. Njavro/obrada: K. Kos

Povratak na vrh