22.02.2020.

Tko će biti novi „The Voice“ Hrvatske?

Podijeli

Albina, Bernarda, Filip i Vinko finalisti su treće sezone The Voicea Hrvatska. Prošli su kroz sve faze natjecanja, uz pomoć mentora i savjetnika usavršavali su svoje pjevačke vještine, njihovi nastupi gledani su više od desetaka milijuna puta, a sada je pred njima najvažnija večer – finale The Voicea. Odluku o pobjedniku ili pobjednici donosi isključivo publika, a mi vam u nastavku predstavljamo sažetak natjecateljskog puta naših četvero finalista.

Tim Vanna

Filip Rudan svoj je prvi pjevački nastup imao pred očima obitelji, a prvo pojavljivanje na The Voiceu je audicija na kojoj je izveo baladu „Someone You Loved”. Njegovo pjevanje svidjelo se gotovo svim mentorima, a on je natjecanjem odlučio ploviti pod dirigentskom palicom tima Vanna. Tijekom priprema, mentorica i njezini savjetnici inzistirali su na jednom - Filip svakom pjesmom treba izrasti isključivo vlastitu emociju. Da je u tome uspio dokazuje nastup u nokautu. Pjesmom „Drag Me Down” osigurao je pjevački duet u dvoboju. Filipov neprijatelj tijekom natjecanja bila je velika trema. Protiv nje se borio dubokim disanjem, šetanjem po studiju i uvjeravanjem samog sebe da će „sve biti ok“. U duetu s Albinom, što je ujedno i najgledaniji nastup sezone na platformi YouTube, odnio je pobjedu. U obje emisije uživo, glasovi publike bili su na njegovoj strani: pjesmama „Srce mi umire za njom“ i „Sign Of The Times“ osigurao je svoj nastup u velikom finalu i priliku za osvajanjem titule pobjednika The Voicea.

Tim Ivan

Bernarda Bobovečki nakon audicije, gdje je pjevala „Hurt“, s timom Ivan uplovila je u The Voice glazbeno putovanje. Njezin mentor otkrio je kako sve pjevačke lekcije koje priprema Bernardi, padnu u vodu kada ona zapjeva, jer tada jednostavno „stane vrijeme i to je samo njezina posebnost“. Energičnost i savršena interpretacija pomogli su joj u nokautu, gdje je izvedbom pjesme „Where Did You Sleep Last Night” osigurala direktan prolazak u dvoboj, a nakon toga i u emisiju uživo. U prvoj emisiji uživo izvela je pjesmu „Love On The Brain“, a mentor Ivan odlučio je kako zaslužuje pjevati i u polufinalu. Tamo je pak njezinu izvedbu pjesme „Jolene“ publika prepoznala kao najbolju te joj je najvećim brojem glasova omogućila nastup u velikom subotnjem finalu. Bernarda se na The Voice pozornici osjeća kao kod kuće, a to ni ne čudi jer kada god zapjeva u pratnji benda shvati kako upravo tu i pripada.

Tim Massimo

Albina Grčić svoj je natjecateljski put započela pjesmom „En Cambio No”. Pokazala je svoju emotivnu stranu, a za svoju mentoricu odabrala je Vannu. Tijekom priprema najviše je radila na samopouzdanju i borbi protiv treme. Da se predani rad isplatio, dokazuje izvedbom u nokautu gdje je otpjevala „A Million Dreams” i osigurala nastup u dvoboju. U duetu s Filipom izvodi pjesmu „Lovely“ i upravo se tu za Albinu događa velika promjena. Filipova pobjeda nije značila i kraj njezinog natjecateljskog puta jer mentor joj, nakon preuzimanja, postaje Massimo. Rad s novim mentorskim timom nagradila je i publika. Albina u obje emisije uživo, za interpretacije pjesama „Nisi više moja bol“ i „Fix You“, osvaja najveći broj glasova i tako osigurava ostanak u posljednjem dijelu  natjecanja - velikom finalu.

Tim Gobac

Vinko Ćemeraš je na The Voice gledao kao na sredstvo kojim lakše može priječi neke od važnijih stepenica na putu do glazbenog uspjeha. Upravo je tako i gradio svoju natjecateljsku priču. Korak po korak, predano i uvjerljivo prošao je audiciju, nokaut, dvoboj i dvije emisije uživo, a sada je spreman za najveći izazov - finale treće sezone The Voicea. „Pyro“, „Run“, „Stay“, „Black“ i „Nothing Compares 2 U“ glazbeni je opus koji je predstavio u prošlim fazama natjecanja. Velika posvećenost interpretaciji, minimalistički nastup, kapa i naočale prepoznatljivi su elementi Vinkove pojave koje je publika svojim glasovima itekako znala nagraditi. Vinko se priprema i za subotu, a strpljenjem i predanošću svoj glazbeni put sigurno gradi prema vrhu.

Povratak na vrh