https://www.hrvatskitelekom.hr/
26.02.2016.

U prvoj emisiji dvoboja dvoje natjecatelja promijenilo timove

Podijeli

Energičnom izvedbom pjesme „I love rock 'n' roll“ Joan Jett mentori showa „The Voice – Najljepši glas Hrvatske“ otvorili su večerašnju, prvu emisiju dvoboja. Veselje i energičnost u pjesmi vrlo brzo zamijenili su strepnjom za nastup svakog natjecateljskog para i težinom pri donošenju odluke o prolasku natjecatelja u daljnje natjecanje. U dvobojima mentori po dvoje natjecatelja spajaju u duet, a nakon izvedbe odlučuju koga vode u daljnje natjecanje. Odluku im je, ipak, olakšavala ovogodišnja novost u natjecanju – mogućnost preuzimanja natjecatelja koji ne prođe. Upravo preuzimanja večeras su spasila dvoje natjecatelja – Rina Petrovića i Stephany Žužić koji su tako promijenili i mentorski tim s kojim nastavljaju natjecanje.  

Večeras su nastupila po dva para mentora Jacquesa Houdeka i Tonyja Cetinskog, te po jedan par Indire Levak i Ivana Dečaka. 

Energičnom izvedbom Zuccherove pjesme „Baila morena“ mentore su rasplesali Kristina Krolo i Rino Petrović koji su podignuli publiku na noge i otvorili dvoboje. „Kakvo vatreno otvaranje! Ponosan sam na vas, sjajno ste odradili sve što smo od vas tražili“, pohvalio ih je njihov mentor Jacques. Rekao je kako je Rino terapijski djelovao na Kristinu i pomogao joj da se riješi treme. „Ne bih ti bila u koži, Kristina! On jako dominira scenom, no ti si imala zahtjevnije dionice“, rekla je Indira i prednost dala Kristini. Tony je istaknuo da rijetko koji natjecatelji, uključujući prošlogodišnje, imaju toliku volju baviti se glazbom kao ovaj par. „Rino ima posebnu energiju. Njemu je ova pozornica svakako premalena. Kristina jednostavno zrači ljepotom i magijom“, rekao je Ivan i dodao da oboje zaslužuju ostati u showu. Jacques je rekao da je Rino anđeo koji hoda po zemlji, no odlučio je da u njegovu timu natjecanje nastavlja Kristina koja je u ovom dvoboju imala teži zadatak. Rino je čestitao Kristini, voditeljica Iva Šulentić objavila je da Rino više nije u Jacquesovu timu te upitala mentore jesu li spremni preuzeti Rina u svoj tim. „Nema se tu što puno razmišljati“, rekao je Tony i odmah preuzeo Rina u svoj tim. „Zvijezda je za mene osoba koja svoju popularnost uspije iskoristiti da pomogne drugima. Ti imaš te osobine, najizraženije od svih ove godine“, objasnio je Tony svoju odluku. Time je ostvario Rinovu najveću želju – da oboje ostanu u showu. Baš kao i na audiciji, Rino je kleknuo na pozornici, a potom pojurio u zagrljaj svojemu novom mentoru.  

Dvije naizgled povučene i krhke djevojke, Ana Bustruc i Matea Dujmović iz Tonyjeva tima, u dvoboju su izvele pjesmu „It must have been love“. Njihov mentor je istaknuo da je ta pjesma sastava Roxette kao pisana upravo za njih dvije. „Nije bilo puno muke u radu s njima, čak smo ih morali  malo kočiti. Matea je imala nekih prenježnih trenutaka, a Ana imala previše vibrata na trenutke, a i sada je malo pobjeglo“, otkrio je Tony. „Cure ako su i imale neku frku i tremu, to ja nisam uočio. Vjerovao sam im od početka do kraja“, rekao je Ivan koji se nije mogao odlučiti koja je bolja. Jacques je, pak, malu prednost dao Ani. „Djelovala si mi opuštenije, ležernije, profesionalnije“, poručio je. „Pjevale ste zajedno, ali niste disale zajedno. Meni je ipak angažiranija bila Matea. Ja volim vidjeti tu ekspresiju“, rekla je Indira. Konačnu odluku donio je Tony i u daljnje natjecanje poveo Mateu. Nadao se da će Anu preuzeti netko od kolega, no to se nije dogodilo. „Nisi bila lošija, netko mora ići dalje. Nadam se da ćemo se sresti i zapjevati zajedno“, poručio je Tony Ani. Ana se našalila i odgovorila mu da će joj biti gost na nastupu.

Ivan je u dvoboju spojio dvije natjecateljice kojima su se okrenuli baš svi mentori. Nježan vokal profesorice pjevanja Mirne Ružić i moćni alt rockerice Tajane Turković, Ivanov je tim predstavio izvedbom pjesme „Foolish games“ američke kantautorice Jewel. „Da ne lažem, imali smo problema na probama, ali ovo što su djevojke večeras izvele mislim da će sigurno ostati dvoboj za pamćenje. Bile ste spektakularne“, pohvalio ih je Ivan. „Sjajno, nabijeno, proživljeno. Opet ću biti toliko otvoren, pa ću reći da ipak prednost dajem Tajani“, rekao je Jacques. „Bile ste prekrasne. Tajana, ostavila si me bez daha i pomislila sam kako imaš neku posebnost u glasu koja osvaja. No, bile ste ravnopravne“, rekla je Indira. „Kada je Mirna došla na pozornicu, znao sam da smo svi nadrapali. Tajana je to samouvjereno pratila. Kao Messi i Neymar u napadu, tako ste funkcionirale. Klanjam vam se do poda“, slikovit je bio Tony. Ivan je istaknuo da je uživao u svakoj probi s ovim dvjema pjevačicama, no odabrao je u iduću fazu natjecanja voditi Mirnu. Kao razlog odluke naveo je Mirninu tehniku i način pjevanja koje doživljava kao izazov za dalje. Bez obzira na pohvale koje su joj uputili, Tajanu nitko od mentora nije preuzeo.

Za prvi nastup svojega tima u dvobojima, Inidira je izabrala Milana Pršu koji je audiciju prošao u posljednjoj sekundi i Eni Jurišić koja je posljednja prošla audicije. Izveli su pjesmu Sama Smitha „Like I can“. „Dok su pjevali, kroz glavu su mi prolazile prve probe. Bilo je dosta nesigurnosti, uspona i padova“, rekla je Indira te pohvalila njihov napredak. „Mrvicu mi je bila bolja Eni. Nezahvalno je u ovakvom dvoboju biti muškarac. Moraš biti džentlmen, a proći“, komentirao je Tony dok je Ivan ocijenio kako je Milan samouvjereniji no da ga je unatoč tomu Eni do kraja nastupa pojela.  „Bio bih  sretan da mogu reći 'Milane, bio si bolji', ali oprosti, Milane dragi, Eni je zvijezda“, otvoren je bio Jacques i istaknuo Eni kao svoju favoritkinju iz Indirina tima. „Oni su oboje moje zvijezde“, rekla je Indira i pohvalila Milanov smisao za humor i predani rad na probama. Dalje u natjecanje ipak vodi Eni s kojom ju je, kako kaže, spojila sudbina. Milan se dirljivo oprostio od svoje mentorice te uz zahvalu za potporu poručio da su svi koji su došli do dvoboja pobjednici. „Kad je gotovo za mene, znaj, tek tad je počelo“, stihovima je Milan pokazao optimizam. Ni njega ostali mentori nisu preuzeli u svoje timove.  

Spajajući iskustvo i mladost Tony i njegov tim predstavili su nam dvoboj 37-godišnje Ane Androić Knežević i 19-godišnjeg Brune Banfića. Ovaj neobičan par u dvoboju je nastupio Gibonnijevom pjesmom „Anđeo u tebi“. „Ovo mi je najveća dvojba. Na jednoj probi bolji mi je bio Bruno, a na drugoj Ana. Odlučit će isključivo ovaj trenutak“, rekao je Tony. „Vaši glasovi zajedno stvarno zvuče fantastično, kao da ste stvoreni jedno za drugo, da pjevate i snimate zajedno. Teško je i nepravedno razdvojiti vas“, rekao je Ivan. „Meni je neobičan spoj, ali neobično je zanimljivo. Svakako Ani u prilog ide i životno i glazbeno iskustvo, ali ja se divim, Bruno, kako si se suvereno borio za sebe i opstanak u ovom showu. Baš si me ugodno iznenadio“, rekao je Jacques koji nije mogao izdvojiti favorita. „Nisam osjetila te godine. Meni je Ana čak zvučala puno mlađe“, rekla je Indira i prednost dala upravo Ani. Premda mu je bilo teško donijeti odluku, Tony je u daljnje natjecanje poveo Anu, dok se od showa oprostio Bruno koji je poraz podnio s osmijehom na licu. „Drago mi je da i dalje vidim osmijeh na tvom licu“, rekao mu je Tony koji je siguran da je glazbeni put pravi odabir za njega. Ni Brunu ostali mentori nisu preuzeli u svoje timove.

Najavljujući posljednji par večerašnje emisije mentor Jacques je rekao da je spojio princezu i princa svojega tima – Stefany Žužić i Alena Đurasa. U pravom pop dvoboju dvoje mladih pjevača izvelo je pjesmu Sama Smitha „Lay me down“. Mentor Jacques imao je velika očekivanja od njihova nastupa za koji je poželio da podsjeća na mjuzikl s West Enda. Ta su očekivanja Stefany i Alen ispunili. „Senzacionalno! Vi ste svakom probom bili sve bolji. Večeras ste disali skupa, baš ste bili kao jedno. Ovo je svakako bio fantastičan duet“, rekao je Jacques. „Ovo je bila bajka. Samo ću vam reći: društvo, opustite se – nemate potrebe za brigu. Jacques će uskoro odlučiti tko ide s njim dalje, a onaj tko ostane ide u moj tim“, rekla je Indira, na oduševljenje svih u studiju. „Zvučali ste kao dva vrapčića. Pogotovo u falsetima koje je Jacquesov tim pedantno postavio. Osjetilo se koliko ste  ozbiljno pristupili ovom poslu i koliko su ljudi koji vam prenose svoje znanje pridonijeli tome da to tako zvuči“, rekao je Tony. „Ovo za mene uopće nije bio dvoboj. Ovo je bilo slavlje glazbe. Čarobno! Ako dopuštate, ja bih vas dodirnuo prije no što postanete nedodirljivi, jer vi ćete biti veliki“, rekao je Ivan i potrčao prema pozornici kako bi dotaknuo Stefany i Alena. Jacques je odlučio da u njegovu timu ostaje Alen, a Stefany je, kako je i najavila, preuzela Indira. Jacquesovoj sreći nije bilo kraja, to više jer su iz oba njegova večerašnja para mentori preuzeli natjecatelje.

Budući da su Tony i Indira iskoristili svoje pravo za preuzimanje, u preostalim dvjema emisijama dvoboja to pravo ostalo je Jacquesu i Ivanu.

Do iduće subote „The Voice – Najljepši glas Hrvatske“ možete pratiti preko službene internetske stranice, na Facebooku, Twitteru, Instagramu, YouTubeu i multimedijskoj platformi HRTi. Vijesti vezane za show također možete pratiti na Drugom programu Hrvatskoga radija. Sve veći broj korisnika mobilne aplikacije za android i iOS “The Voice Hrvatska” prati omiljene natjecatelje, ekskluzivne sadržaje i zabavlja se uz nagradne igre.

Sve originalne pjesme koje su izvodili natjecatelji The Voice – Najljepšeg glas Hrvatske, možete pronaći na Deezeru Hrvatskog Telekoma.

Povratak na vrh