29.01.2020.

Uoči dvoboja: Natjecatelji o glazbi i pjevanju

Podijeli

Foto: Dinko Cepak/HRT

Nokauti su završeni i sada je došao trenutak da natjecatelji, kroz međusobne glazbene dvoboje, osiguraju svoj ostanak u natjecanju. U svakom timu šest je natjecatelja koji će podijeljeni u parove izvesti duet i nadati se najboljem - prolasku u emisije uživo. Konačnu odluku donose mentori, jer osim što će nekoga zadržati u vlastitom timu, u ovoj fazi natjecanja imaju pravo preuzimanja jednog od natjecatelja iz drugog tima. Uoči dvoboja, saznajemo koliko je našim natjecateljima pjevanje važno i što ono za njih predstavlja.

Tim Massimo

Maria Florencia vjeruje kako je glazba jezik duše jer „kada duša govori, to je najčišći oblik izražavanja“. Za Brunu pjevanje ima i ljekoviti učinak jer to je njezina „tableta za opuštanje i smirenje“. Koliku ljubav osjećaju prema pjevanju, Adriana i Vjekoslav jednostavno ne mogu opisati riječima, a Josip kaže kako je to vještina kojom doživljava „ispunjenje na nekom višem nivou“. Kao sredstvo za bijeg od stvarnosti i skok u nove mogućnosti, Petrin je pogled na pjevanje, zapravo „najljepši način življenja“.

 

Tim Gobac

Tea otkriva kako je pjevanje jedino što „voli, želi i zna raditi“, dok je Vinku glazba sredstvo kojim svoje misli izražava na lakši način. S time se slaže i Dora jer pjevanjem uvijek uspije pokazati one emocije koje su joj riječima neopisive. Maroje i Aleksandar pjevanje opisuju kao njima najdraži način izražavanja, a Petra kao svoju svakodnevicu i veliki izvor sreće.

Tim Vanna

Dok Mija pjevanje opisuje kao „slobodu, hobi, ljubav, način iskazivanja osjećaja i lijek za sve“, Darija bez pjevanja ne bi mogla živjeti. Kroz finale nokauta izborila je ulazak u dvoboj, a ponovno pjevati pred publikom i mentorima nije joj bio problem jer Albinu glazba bezuvjetno ispunjava. Kristian na pjevanje gleda kroz duhovnu dimenziju, Ivan kroz glazbu pokazuje svoju emotivnu stranu, a Filip pjevanjem izražava umjetničku stranu svoga života.

Tim Ivan

„Gorivo koje ju pokreće i učitelj koji joj pomaže“ - to je pjevanje za Ružicu. Bernarda i Karlo kada pjevaju odlaze u neki drugi svijet u kojem postoje samo oni i glazba, a Karla Ana za glazbom poseže kao lijekom protiv ponekad okrutne svakodnevice. Pjevanje je prijatelj uz kojeg se Goran osjeća najopuštenije, dok ga Jakob rabi kao „alat za izražavanje skrivenih osjećaja“.

Povratak na vrh