Biografija

Ružica bez glazbe ne može provesti nijedan dan. Pjeva, svira gitaru i mandolinu, piše tekstove i sklada pjesme. Njezine je glazbene početke obilježio djed s kojim je pjevala i svirala gitaru. Ozbiljnije glazbene korake učinila je na festivalu Omiš Guitar Fest, humanitarnim koncertima, priredbama te učlanjivanjem u bendove. Koliko Ružica voli glazbu, govori i činjenica da su se susjedi često bunili zbog preglasnih izvedbi koje su dopirale iz njezina stana. Zbog toga je ova 20-godišnjakinja mijenjala i mjesto stanovanja. Njezini su glazbeni stilovi rock, grunge i soul. Pjevački joj je uzor Oliver Dragojević. Njegova skromnost, jednostavnost i pjesme izvedene na sasvim drukčiji način pokazatelji su kako ona treba graditi svoj glazbeni put.

Ružica studira socijalnu pedagogiju u Zagrebu, voli sport, a najdraži joj je hobi učenje stranih jezika. Tečno govori njih pet, a može se sporazumjeti na čak deset svjetskih jezika. Ružica aktivno volontira s djecom i odraslima koji imaju probleme u ponašanju i razvoju.

Na The Voice prijavila se kako bi glazbom predstavila sebe kao osobu koja ne želi biti savršena da bi se svidjela drugima nego da bi se svidjela sebi.

Natjecatelji iz tima

Jakob Grubišak
Bernarda Bobovečki
Karlo Vudrić
Leon Gospodarić
Ines Nožica
Karla Ban
Karla Ana Sabljak
Denis Knežević
Vjekoslav Banovčić
Povratak na vrh