Zatvori

Mentori

Koji si tim - Indira, Ivan, Jacques ili Tony?

JacquesHoudek

Iznimnih vokalnih sposobnosti, nadimka "The Voice", originalnim izvedbama u različitim glazbenim žanrovima već više od petnaest godina osvaja publiku svih dobnih skupina.

Biografija

Od najranije dobi pokazivao nesvakidašnju sklonost glazbi. U osnovnoj je glazbenoj školi svirao glasovir, a srednjoškolsko obrazovanje završio na odjelu solo pjevanja. U Bostonu 2001. upisuje solo pjevanje na prestižnom Berklee College of Music, a vokalne sposobnosti usavršava na seminarima u Francuskoj, Grčkoj i Italiji. Kao iznimno mlad i talentiran glazbenik započinje održavati klupske koncerte koji su potrajali čak osam sezona i danas se među zahtjevnom i probranom publikom spominju kao kultni glazbeni događaji.

Samostalnu profesionalnu karijeru započeo je 2000., a do danas je održao tisuće koncerata u Hrvatskoj i cijeloj regiji te ostvario iznimno uspješne suradnje s nizom eminentnih glazbenika. Besprijekoran vokal, suverenost u izvedbi i originalnost u scenskoj pojavi od samog su ga početka izdvojili od stereotipa. Sudjelovao je u popularnom glazbenom šou 'Zvijezde pjevaju', gdje je podjednako osvojio stručnu javnost i najširu publiku, te čak dva puta pobijedio.

Više je puta nominiran i nagrađivan Porinom. Osvaja ga kao najbolji novi izvođač te za najbolju mušku vokalnu izvedbu, najbolji album za djecu i najbolji božićni album.

U svojoj bogatoj diskografiji može se pohvaliti s dvanaest izdanja, a albumi su mu prodani u čak pet srebrnih, i u jednoj zlatnoj, platinastoj i dijamantnoj nakladi. Nesumnjivo glazbenik ekskluzivnog statusa i veliki vokalni autoritet, publiku svih dobnih skupina osvojio je brojnim hitovima koji su redovito u TOP 10 najizvođenijih pjesama, ali i osobito simpatičnim, humorističnim i autoironičnim istupima.

U 2015. godini je kao mentor članicu svojeg tima, Ninu Kraljić, sigurnom mentorskom rukom vodio do uvjerljive pobjede u prvoj sezoni The Voicea - Najljepšeg glasa Hrvatske.

 

Natjecatelji

Mirta Dautović
Ivana Sutlović
Rea Matić
Petra Vurušić
Alen Đuras
Stela Paradžik
Kristina Krolo
Ivana Benc

Mentorski tim

Mentor Jacques Houdek za savjetnike u radu sa svojim kandidatima, natjecateljima showa, izabrao je skladatelja i producenta Tihomira Preradovića i pjevačicu Marinu Đurović Ćelić.

Povratak na vrh