1
«The Voice Family» je natjecanje pjevačkih ekipa, koje čine najmanje dva, a najviše šest članova spremnih pokazati svoje glasovne sposobnosti i glasovni sklad. Ovo će se natjecanje prikazati kroz sedam epizoda na You Tube kanalu «The Voice Hrvatska»: tri epizode audicija, te po jedna epizoda nokauta, dvoboja, finala i pobjedničkog predstavljanja na glavnoj pozornici «The Voicea Hrvatska».
Osnova je formata jednostavna: traže se glazbeni entuzijasti - braće i sestre, rođaci, prijatelji ili bilo koja grupa povezanih ljudi koji svoje glasove trebaju prezentirati iz udobnosti svog doma tako da snime svoju izvedbu mobitelom u vertikalnom formatu u trajanju do 60 sekundi.
Četiri mentora, uspješne osobe u glazbenoj industriji, spojeni u paru odlučuju koje ekipe žele u svojim timovima.
Uz predizbor ekipa, natjecanje se sastoji od pet dijelova: audicije, nokauta, dvoboja, finala i pobjedničkog predstavljanja.
Za razliku od televizijskog showa u «The Voice Family» mentori na audicijama gledaju video zapise prijavljenih ekipa i odabiru šest za sljedeći krug natjecanja, svaki mentorski par po tri ekipe.
Nakon što mentori izaberu svoje ekipe, počinje nokaut. Ekipe i u ovoj fazi natjecanja šalju svoje jednominutne izvedbe snimljene mobitelom u vertikalnom formatu. Mentorski parovi gledaju video zapise svojih ekipa i odabiru četiri ekipe, svaki mentorski par po dvije, koje nastavljaju natjecanje u sljedećem krugu – dvoboju.
U dvobojima mentori više ne odlučuju o daljnjem plasmanu timova – odluka prelazi u ruke pratitelja na Facebook stranici i You Tube kanalu «The Voice Hrvatska». Mentorski parovi u dvobojima suprotstavljaju po dvije ekipe iz svog tima koje opet šalju jednominutnu video izvedbu, ali ovaj puta iste pjesme.
Pratitelji na Facebook stranici i YouTube kanalu «The Voice Hrvatska» biraju jednu od dvije ponuđene ekipe u anketi i tako odlučuju tko će u finale. Glasovanje će trajati tri dana od dana objave epizode dvoboja na YouTube kanalu «The Voice Hrvatska», odnosno na Facebooku “The Voice Hrvatska”. Ukupan broj glasova za pojedinu ekipu bit će zbroj pristiglih glasova za njihovu izvedbu na You Tubeu i Facebooku. Rezultati glasovanja objavit će se u idućoj epizodi – finalu.
Nakon dvoboja slijedi finale natjecanja u koje ulaze dvije ekipe, po jedna od svakog mentorskog para. Ekipe ovaj puta svoj nastup imaju u jednom od studija HRT-a, a o tomu tko je pobjednik opet odlučuju pratitelji na Facebook stranici i You Tube kanalu «The Voice Hrvatska».
Glasovanje je jednako kao i u fazi dvoboja – biraju jednu od ekipa i glasovanje traje tri dana od objave na You Tubeu, odnosno Facebooku. Pobjedu nosi ekipa s višim zbrojem glasova pristiglih na ankete na You Tubeu i Facebooku. Rezultati glasovanja bit će objavljeni u sljedećoj epizodi na You Tubeu – pobjedničkom predstavljanju.
Pobjednička ekipa stječe pravo na izvedbu pobjedničke pjesme na pozornici televizijskog natjecanja «The Voice Hrvatska».
Povratak na vrh