17.02.2016.

Nina Kraljić nominirana za Porin

Podijeli

Pobjednica Nina Kraljić, te mentori i savjetnici u showu, među nominiranima za uglednu glazbenu nagradu

Pobjednica prve sezone showa The Voice – Najljepši glas Hrvatske, Nina Kraljić, nominirana je za nagradu Porin u čak tri kategorije. Mlada pjevačica u usponu našla se u probranom društvu nominiranih za najbolju žensku vokalnu izvedbu, uz veliku divu domaće glazbene scene, Josipu Lisac, te savjetnicu u timu mentorice Indire Levak, Dariju Hodnik. Nina je također nominirana za novog izvođača godine. Njezin singl „Zaljuljali smo svijet“, čiji je producent i aranžer Tihomir Preradović, savjetnik mentora Jacquesa Houdeka, nominiran je u kategoriji najboljeg aranžmana.

Osim Nine Kraljić, i drugi sudionici showa The Voice nominirani su za ovu uglednu nagradu. Ninin mentor Jacques Houdek tako je nominiran u kategoriji najbolje muške vokalne izvedbe. Album „Zmajevi na vjetru“ benda Vatra, čiji je vođa mentor Ivan Dečak, ostvario je nominaciju za album godine, najbolji album rock glazbe, te za najbolje likovno oblikovanje.

Među nominiranima je i bend Pavel, u kojem su savjetnici mentora Ivana Dečaka, Aljoša Šerić i Antonia Matković Šerić. Njihova pjesma „Poslije nas“ bila je zapažena na ovogodišnjem Zagrebačkom festivalu, a sada se bori za titulu pjesme godine, te u kategoriji najbolje izvedbe grupe s vokalom i najbolje produkcije. Uz to, pjesma Darije Hodnik, „Nevidljive stope“ ima nominaciju u kategoriji najbolje snimke.

Hoće li netko od sudionika popularnog showa The Voice – Najljepši glas Hrvatske osvojiti glazbenu nagradu Porin saznat će se 17. ožujka.

Povratak na vrh