26.01.2024.

4 finalista 4. sezone "The Voicea"

Podijeli

Poluzavršnica četvrte sezone „The Voicea“ nikoga nije ostavila ravnodušnim. Maestralni glasovi, scenski efekti, izvrstan bend, timska podrška i vrtlog emocija - sve to obilježilo je svaki pojedini nastup. Po dvoje najboljih iz svakoga tima predstavilo se publici, a isključivo su gledatelji, pozivima i porukama, odlučivali o finalistima i tko kreće u pohod na prestižnu titulu najljepšeg glasa Hrvatske.

Polufinale je otvorio tim Urban. Prva je nastupala, kako kaže Davor Gobac, najbolja pjevačica među medicinskim sestrama - Ana Širić koja je izvela hit „Used To Be Young“, a mentor Urban je zaključio da je za njega ona pobjednica „The Voicea“. Nakon Ane, scenu je osvojio Toni Šimonović. Pjesmu „Never Tear Us Apart“ izveo je na poseban i svoj način uz uvijek prisutan scenski nastup. Da se od njega može mnogo naučiti, zaključio je Urban, a Gobac je dodao kako nakon njegova nastupa i on razmišlja da na nekom od koncerata možda obuće haljinu. Odlukom gledatelja u finale je prošla Ana Širić.

Tim Gobac bio je sljedeći. Luka Novokmet prvi je put pokazao da, osim što izvrsno pjeva, veoma dobro i pleše. Svi u studiju bili su oduševljeni njegovom izvedbom pjesme „Sledgehammer“. Ništa manje oduševljenja nije izazvao ni Sandro Bjelanović. „Crazy Little Thing Called Love“ pjesma je svevremenske skupine Queen kojom je Sandro pokazao, kako kaže njegov mentor Gobac, svoj iznimni pjevački napredak. Gledatelji su u konačnici donijeli odluku da boje tima Gobac u finalu brani Luka Novokmet.

Dino je bio nervozan tijekom nastupa svoje dvoje predstavnika. Kako i sam kaže, s njima je proživljavao svaki otpjevani ton. Prva je scenu iz njegova tima osvojila Natali Radovčić koja je pjesmom „Caruso“ pokazala, kako kaže Dino, da je upravo tu gdje zaslužuje biti. Jakov Peruško Rihtar u polufinalu se predstavio pjesmom legendarnog Olivera. Mentor Dino u početku nije bio za odabir pjesme „Dva put san umra“, ali kada ju je na probi Jakov otpjevao, shvatio je da je ta pjesma pravi izbor. Nakon glasova gledatelja, Jakov je osigurao mjesto u velikom finalu.

Poluzavršnicu su svojim nastupima zaključili Martin i Sergej iz tima Vanna. Martin Kosovec je pjesmom „Unchained Melody“ pokazao, kako kaže njegova mentorica, da svojim glasom može publiku odvesti na razna mjesta. Publiku je izvedbom pjesme „Još i danas zamiriše trešnja“ razgalio Sergej Božić. I sama mentorica je nakon njihovih nastupa zaključila kako je nepravedno da obojica ne budu u finalu, ali da njihove blistave karijere tek počinju. U konačnici je publika odlučila da u subotnjem finalu pjeva Martin Kosovec.

Ana, Luka, Jakov i Martin četvero je finalista četvrte sezone „The Voicea“. Tko će od njih zakoračiti na onu najvišu, pobjedničku stubu, pogledajmo već u subotu od 20:15 na Prvom.

Gledatelji biraju!

(A.Š.)
Foto: L. Marotti

Foto: D. Njavro

Povratak na vrh