22.12.2023.

Prvi nokaut - izazov za mentorske timove

Podijeli

Audicije su završene, a subota iza nas donijela nam je prvu emisiju nokauta. Faza je to natjecanja u kojoj se međusobno suprotstavljaju pjevači iz istoga tima. Neki su odmah nakon svoje izvedbe osigurali prolazak u daljnje natjecanje, s nekima smo se, nažalost, pozdravili, a dio natjecatelja još čeka finale nokauta i svoju posljednju šansu za ostankom u natjecanju.

Nokaute je otvorio tim Vanna. Obilje smijeha i dobre zabave obilježilo je druženje mentorice i njezina tima. Kako Vanna kaže, u fazi smo natjecanja kada je sve bitno i zato se posebno radilo na glasovima, emociji u interpretaciji te scenskim nastupima. Djordjija Palić i Goran Kovačić najveća su pomoć mentorici Vanni jer zajedno koračaju prema jednom cilju - pobjedi u novoj sezoni „The Voicea“. „Trebate biti znatiželjni jer znatiželja vam otvara brojne mogućnosti“ zaključila je Djordija i prionula na posao s talentiranim natjecateljima. Goran im je poručio da „ljubav i strast jedino pomažu da se ne pokolebaju“. Vanna je u radu s kandidatima odabrala, kako sama kaže, majčinski i ljudski pristup, a za prvu trojku koja će izaći na scenu odredila je Sergeja, Ivu i Ivanu. Sergej i Ivana odmah su nakon svojih nastupa osigurali ostanak u natjecanju.

Mentorski tim Vanna | The Voice Hrvatska | Sezona 4

Dino je prvi put u ulozi mentora u „The Voiceu“, a svoj tim opisuje kao „top 10 najboljih pjevača u Hrvatskoj“. U njihovoj pripremi za novu fazu natjecanja pomagali su mu, kako on kaže, glazbeni genijalci - Matej Predojević Petrić i Filip Majdak. Kao tim posebno su radili na osvještavanju toga što im „The Voice“ kao natjecanje donosi,  a samo dio toga otpada na veliku vidljivost koja im je pružena, ali i na priliku da već sada započnu okupljati svoju publiku. Tim Dino nokaute je otvorio s borbenom četvorkom koju čine Karla J., Karla A., Duška i Marko. Nastavak natjecanja osigurali su Karla J. i Duška, dok će Marko svoju sudbinu saznati u finalnom krugu nokauta.

Mentorski tim Dino | The Voice Hrvatska | Sezona 4

Tim Gobac vrijedno je radio na pripremi za novu fazu natjecanja, za nokaute. Uz mentora, natjecateljima su vrijedne savjete i još važnije lekcije dali Gina Victoria Damjanović i Srđan Sekulović Skansi. U timu Gobac zabave i smijeha nikada ne nedostaje, a da uživaju raditi s Gopcem, potvrđuju i sami natjecatelji. Tu dobru atmosferu jedino kvari činjenica da ih nakon nokauta u timu više neće biti desetero. „Nije lako biti mentor“, zaključio je i sam Gobac i dao važno obećanje - „Ovu sezonu ne bum plakal“. Iz prve nokaut trojke njegova tima, nastavak natjecanja izborio je Fran, dok će Filipa odluku sačekati do posljednje emisije nokauta.

Mentorski tim Gobac | The Voice Hrvatska | Sezona 4

Tim Urban je vrijeme od audicija do nokauta iskoristio za usavršavanje glasova natjecateljima svojega tima. Oponašali su razne životinje i to samo kako bi se opustili, ali su se i pripremali za nove nastupe. U tome su mu pomagali njegovi pomoćnici - Paulina Đapo i Sandi Bratonja. Urban je uvjeren da je upravo tih 10 natjecatelja baš i trebalo biti u njegovu timu i sada mu je želja svakoga od njih dovesti u natjecanju što je dalje moguće. Poručio im je da se opuste i da shvate kako je pozornica mjesto na kojem mogu biti potpuno slobodni. A slobodan prolazak dalje osigurali su Lucija i Petar.

Mentorski tim Urban | The Voice Hrvatska | Sezona 4

(A.Š.)
Foto: D. Njavro

Povratak na vrh